2019. július 28., vasárnap

ÉS AKKOR ÍRÁSBA ADTÁK, HOGYAN MŰKÖDIK A MAGYARORSZÁGI KORRUPCIÓ - A HVG HETI GAZDASÁGI ÖSSZEFOGLALÓJA

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2019.07.28.


Milliárdokat fizet a Microsoft, hogy elsikálják a magyarországi korrupciós ügyét; még nincs szabály az augusztusra ígért éjjeli repülési tilalomról; elindult az újabb roham az albérletekért. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Összesen 7,3 milliárd forintnak megfelelő dollárt fizet a Microsoft, hogy elsikálják magyarországi korrupciós ügyét. Egy vizsgálat ugyanis, amelybe az FBI-t és az amerikai tőzsdefelügyeletet is bevonták, arra jutott: a Microsoft vezetése kenőpénzekkel vette rá az államot, hogy az ő szoftvereiket használják. Az ügyletért a cég kedvezményes árakat könyvelt el, ám az állami szervek valójában magasabb áron jutottak hozzá a programok licencéhez, a különbözetet pedig „korrupt célokra használták fel”.

A Microsoft Magyarország vezetői által aláírt vallomás két eseten mutatja be, hogyan bundáztak meg állami beszerzéseket. A két példában körbejárt vásárlásokat az állami intézmények keretszerződésein belül bonyolították, így azt nem egyszerű megmondani, mely intézményekről van szó, ezt már a magyar ügyészség feladata volna kideríteni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.