2019. július 30., kedd

SOKKAL JOBB IS LEHETNE AZ ONKOLÓGIAI ELLÁTÁS, MÉG MOST IS

RÖNTGEN BLOG
Szerző: KUNETZ ZSOMBOR
2019.07.25.


Nem új keletű az az embertelen várakozás, amiről a 24.hu olvasója számolt be az Országos Onkológiai Intézetben. Már tíz évvel ezelőtt is eszement zsúfoltság jellemezte az Országos Onkológiai Intézet reggeli folyosóit, ahol hömpölygött a végeláthatatlan tömeg.

Pedig akkor az intézményt Kásler Miklós vezette, az a Kásler Miklós, aki ma már emberminiszter, aki az elérhető önéletrajza szerint 1992-től az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa volt egészen miniszterségéig. És aki úgy volt az onkológiai szakma vezetője hosszú évekig, hogy csak 2009-ben szerzett onkológusi szakvizsgát, de már 2007-ben a Pécsi Tudomány Egyetem Onkológiai Tanszékének igazgatója volt.

Azaz az önéletrajza szerint előbb jöttek a pozíciók, mint a képesítések, mert nemcsak arról beszélünk, hogy egy kórházat menedzselt, hanem arról, hogy egy országos szakmai intézményt, amit főigazgató főorvosként vezetett.

Valahogy így épült fel az Országos Onkológiai Intézet is, ahol a legkorszerűbb fejlesztések és tudás mellett ott maradt a XIX. század a maga pavilonrendszerével egyetemben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.