2019. július 29., hétfő

SZEPTEMBERTŐL NAGYOT VÁLTOZIK AZ ONLINE FIZETÉS - OTP: KÖSD BE AZ ÖVED A NETEN IS!

AZ ÉN PÉNZEM 
Szerző: Az Én Pénzem
2019.07.29.


Magyarországon ma már 10-ből 9-en rendszeresen vásárolnak az interneten, azonban csak 24 százalékuk fizet online bankkártyával. Az EU irányelvének megfelelően szeptembertől jelentősen nő az ilyen fizetések biztonsága. Az OTP Mobil emellett edukációs kampányt is indít, amellyel a biztonsági szabályok betartására hívja fel a figyelmet.

Magyarországon ma már 10-ből 9-en rendszeresen rendelnek az interneten – derül ki az OTP megbízásából készített felmérésből. Nem meglepő módon, a 40 év alatti, nagyobb városokban élők vásárolnak a leggyakrabban így, de a 60 év felettiek egynegyede is legalább havonta egyszer helyez árut virtuális kosárba.

Az internetes vásárlás többnyire azonban nem online fizetéssel zárul. A magyarok 56 százaléka az utánvétes fizetést, ezen belül is a készpénzes utánvétet választja a felkínált lehetőségek közül. A megkérdezettek 24 százaléka fizet online bankkártyával. A korszerű fizetési módot kedvelők leginkább az egyszerű és gyors tranzakció miatt egyenlítik ki a számlát szívesebben az interneten. Örülnek annak is, hogy átvételkor nem kell a fizetéssel bajlódni, és a futár megérkezéséig nem kell készenlétben tartaniuk a megfelelő összeget. Sok helyen forintosítható előnnyel is jár az online tranzakció, egyes kereskedők ugyanis többletköltséget számítanak fel utánvét esetén...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.