2019. július 2., kedd

TÖBBMILLIÓS A TANDÍJ, ÖSZTÖNDÍJPROGRAM MÉG SINCS AZ ÁLLAMI MILLIÁRDOKBÓL INDULÓ ELITISKOLÁBAN

24.HU
Szerző: HORVÁTH CSABA LÁSZLÓ
2019.07.02.


A már az első évben hárommillió forintos tandíj alighanem sokakat elzár a Debrecenben szeptemberben induló képzéstől. 57 gyereket azért már felvettek.

Tavaly szeptemberben írtunk arról a 2019 őszén induló debreceni nemzetközi elitiskoláról, amit a Modern Városok Program keretében finanszíroz a költségvetés. A Debreceni Nemzetközi Iskolára (International School of Debrecen) összesen 3,8 milliárd forint közpénzt fordít az állam. Ebből az összegből az uniós közbeszerzési értesítő szerint majdnem 3,3 milliárd forintért végzik el az intézmény kivitelezését.

Az eredetileg magániskolának nevezett intézmény jövendőbeli működésének részletei számos kérdést vetettek fel, főként miután kiderült, hogy az iskolában egy gyermek oktatása az óvodától az érettségiig több mint 45 millió forintnyi tandíjba kerül majd, miközben a hipermodern épület költségeit az utolsó fillérig az adófizetők állják.

Ezért Öreg Jánoshoz fordultunk, aki az intézmény igazgatója lesz. Azonban hiába kértünk tőle interjút, a beruházás gazdájától, a Debreceni Önkormányzattól azt a választ kaptuk a múlt év végén, hogy az interjúra tavasszal nyílik lehetőség. Március végén ismét megkerestük az önkormányzatot, ahol közölték, hogy az igazgató készen áll válaszolni kérdéseinkre, de csak írásban. Éltünk is a lehetőséggel, elküldtük kérdéseinket, amikre a válaszok két és fél hónappal később meg is érkeztek az igazgatótól és az önkormányzattól...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.