2019. július 21., vasárnap

VICCES, HOGY FIDESZES POLGÁRMESTER-JELÖLTEK PRÓBÁLNAK ÚGY VISELKEDNI, MINTHA FÜGGETLENEK LENNÉNEK

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2019.07.20.


Bármilyen abszurd, de a Fidesz által totálisan letarolt Magyarországon vannak olyan városok, ahol ciki nyíltan bevállalni a kormánypárthoz tartozást. Ezt a jelenséget először Tarlós István főpolgármester honosította meg hazánkban, de most már vannak követői Budapesten kívül is. A „se veled, se nélküled” taktika eredője az, hogy van néhány nagyváros Magyarországon, ahol finoman szólva sem jó hívószó a magyar kormánypárt neve. Ilyen településeken a Fidesz igyekszik elhinteni a választókkal, hogy egy valóban független jelölt mögé álltak be, ugyanakkor az illetőnek lényegében semmilyen mozgásteret nem enged az állampárt, amennyiben megválasztják őket az átvert polgárok.

Mókás színjátékok zajlanak a magyar politika színpadán napjainkban. Olyan műbalhékat varázsolnak elénk ugyanis az önkormányzati választások kampánya előtti utolsó lélegzetvételnyi szünetben a politikusok, melyeken inkább kacagna az ember, mintsem bosszankodik. Jókedvre azonban semmi ok, a Fidesz ugyanis úgy próbálja benyomni az embereit nagyvárosok polgármesteri székeibe, ami finoman szólva sem szórakoztató műfaj. A lényeg az, hogy ahol a felmérések szerint az állampárt színeiben nincs esélye egy jelöltnek, azt függetlennek álcázzák, és igyekeznek így letolni a csodálkozó állampolgárok torkán a kiszemelt delikvenst.

Lázár János esete a hódmezővásárhelyi Fidesz alapszervezettel még a tréfásabb kiadása ennek az eljárásnak. Itt ugyanis amellett, hogy a helyi elnök és a szebb napokat megélt képviselő lepacsizták egymással a jelöltségre való felkérést, majd azt elegánsan eltolta magától Lázár a számára nem túl sok jót ígérő megmérettetést, még a megmosolyogtató kategória. Azonban Fidesz itt korábban annyira megégette magát, hogy Grezsa Istvánt úgymond önálló jelöltként indítják. Vagyis, a Fidesz nem kockáztatta meg Hódmezővásárhelyen azt a blamázst, melyet korábban Márki-Zay Péter ellenében elszenvedett Hegedűs Zoltán, a párt helyi polgármester-jelöltje, aki mögött természetesen Lázár állt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.