2019. augusztus 28., szerda

A NAGY GONDJUK AZ, HOGY GYÜN AZ ELLENSÉG

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TÓTH ILONA
2019.08.20.


Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Tessék nyugodtan szólni. Megcsináljuk! Kimeszeljük a Karmelita kolostort meg az egész várat Orbánnak, sőt, amíg az Áder pecázik, az ő palotáját is. Aztán jöhetnek az új megrendelők: Rogánék, Szijjártóék, Matolcsyék, és a kastély meg luxuslak tulajdonosok. Mészárosék nem. Ők milliárdosok, oldják meg maguknak – a Club Aligánál kezdjék, hogy eltűnjön a légyszar meg a penész a falakról. Kérünk a főnöktől – bár neki is illene velünk jönni – szabadságot; akinek nincs munkája, végre nem lébecol, hanem meszel a hazáért. A nyugdíjasok pedig sütik a pogácsát, felszolgálják a Bambit. Jó kis buli lesz ez, akik már eddig is hozzászoktak nyáron a festéshez, azoknak a tapasztalatára számítunk.

Mert az úgy van, hogy a Klik festékkel járul hozzá az állami, közpénzből fenntartott iskolák kimeszeléséhez – a többit oldják meg helyben, ahogy tudják. Megoldják a szülők – össznépi szépítési mozgalom volt sok településen évek óta. Azért, hogy a gyerekek ne mocskos, kopott falú iskolában töltsék el a drága idejüket. Valahogy így képzelem el a háború utáni ország újjáépítését: magadnak csinálod, cseszd meg! Nem is rossz. Mostan nincsen mifelénk háború, de bármikor lehet – gyün az ellenség. Honnan, honnan? Keletről, nyugatról, délről, északról meg a zűrből is. Addigra ki kell pingálni az országot meg a honvédséget – ezek nemzeti ügyek. Tíz év alatt sikerül ez: kaptak 3 500 milliárdot. Amikor kinyitják otthon a hűtőjüket, az meg üres, gondoljanak arra, hogy mivel védenek meg bennünket. Nem az éhen dögléstől, hanem az ellenségtől. Meg nem erősített hírek szerint, köztük lesz Hókuszpók, mert nagyon fáj a foga Törpkirály trónjára. Na, ezért beszerzünk:

MH cseh pisztolyokat, karabélyokat és gépfegyvereket, svéd Carl Gustaf M4 páncéltörő fegyvereket, 36 Airbus helikoptert (20 H145M-et és 16 H225M-et), Airbus és Dassault szállítógépeket, 44 Leopard 2A7+ tankot (és 14 használt 2A4-et kiképzési célokra), 14 PzH 2000-es önjáró lövegeket és valószínűleg 200 Puma harci járművet. Ezen felül Budapest egy légvédelmi rakétarendszer beszerzéséről tárgyal Washingtonnal, illetve a hírek szerint a magyar légierő is lecseréli JAS-39 Gripenjeit amerikai F22-es vagy F35-ös vadászrepülőkre 2026-ban.

Addig festünk, tatarozunk. Kommunista szombaton. Mert jönnek majd a kórházak is – némelyikbe talán több festék, glettanyag meg pemzli, henger és természetesen pogácsa is kell a munkához. Nyugi, Kásler professzor, doktor elintézi. Mostanában jobban ráér: kánikulában szünetel az ősmagyarok kapirgálása, meg különben is, Orbán egyre több feladatot vesz el tőle, az meg nem lehet, hogy a csúcsminiszter leessen a laposba. Tényleg, mi a jó őzpöttynek van ez a Klik? Ha se krétát, se semmit nem ad az iskoláknak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.