2019. augusztus 21., szerda

ADJ TÜRELMET, ISTENEM!

KOLOZSVÁRI SZALONNA / VENDÉG
Szerző: HORN ANNA
2019.08.21.


...A baj csak az, hogy nem egyformán értelmezzük az aláírógéppel a barbarizmust. Hogy ő mit ért alatta, azt csak sejteni lehet, mert sok vér nemigen van a pucájában, hogy bármi önálló véleménynek hangot adjon: a szövegei semmitmondó ismételgetései a dakota mondásainak. Hogy én mit értek a barbarizmus alatt, most rögvest ki is fejtem, ha nem is mindent.

Azért nem mindent, mert olyan elképesztő mennyiségben tanyázik ma Magyarországon ez a ragály, fekély, ahogy tetszik, hogy képtelenség mindent felsorolni.

Az egyik legnagyobb barbárságnak a közéletnek azt a színvonalát tartom, ahova harcos 9+ év alatt sikerült lezülleni. A közvélekedés manipulátorainak majdnem 80 százaléka demokratikusan és keresztényileg be lett söpörve a regnáló hatalom mancsába, és az onnan sugallt hazugságok, lejáratások és ocsmányságok uralják a tájékoztatást. Már aki esetleg szeretne tájékozódni. „Jenőőőő, azt írta az újság…” – felejthetetlen Major Tamás-Psota Irén jelenetek játszódnak le megint, minden nap. Azt a majdnem 80 százalék fekáliát, amit ír, mond és fröcsköl a morális fölény – azt valakinek a helyére kellene tenni. A maradék 20 százalék törekszik is erre, csak egyre kevesebbekhez jut el. A barbarizmus egyik ismérve az, amikor egy négyszer akkora valami más(oka)t hibáztat a kialakult szellemi latrináért, és nem saját magát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.