2019. augusztus 2., péntek

ALAMIZSNA HELYETT CSERELAKÁST IS KAPHATNÁNAK A HŐS UTCAI TULAJDONOSOK

ABCÚG BLOG
Szerző: NEUBERGER ESZTER
2019.08.01.


Nem sok jóra számíthatnak a Hős utcai lakástulajdonosok, ha a kőbányai önkormányzat kisajátítással szerzi meg az ingatlanjukat. Az első ilyen ügyben a kormányhivatal engedélyezte a kerületi vezetésnek, hogy 5,5 millió forintért szerezzenek meg egy 25 négyzetméteres lakást. A tulajdonosnak 60 napja van, hogy távozzon, ennyiből viszont képtelenség másik lakást venni, ezért bíróságon támadja meg a határozatot. Csakhogy a kormányhivatal nem ítélhet meg a piaci értéknél nagyobb összeget, ami a Hős utcában mindig nagyon alacsony lesz. A megoldás az lenne, ha az önkormányzat pénz helyett cserelakást adna, erre viszont nem látszik nagy esély. 

Újabb fejezetéhez érkezett a Budapest 10. kerületében található Hős utcai szegregátum felszámolása. A kőbányai önkormányzat ugyanis elkezdte kisajátítani a lebontásra ítélt 15/A-B háztömbök magántulajdonban lévő lakásait.

Ez a telepen senkit nem érhetett meglepetésként. Tavaly ősszel egy közmeghallgatáson Kovács Róbert polgármester kijelentette: kisajátítás vár azokra a lakástulajdonosokra, akikkel az önkormányzat nem tud megállapodni a vételárban. Márpedig a 122 Hős utcai tulajdonos többsége nem fogadta el a 4-6 millió forintos ajánlatokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.