2019. augusztus 2., péntek

AZ OROSZ FEGYVERSZÁLLÍTMÁNYRÓL MÉLYEN HALLGAT A MAGYAR KORMÁNY

HÍRKLIKK
Szerző: KARDOS ERNŐ
2019.08.02.


Az oroszok vélhetően megsértették a magyar légteret, de erre a szuverenitására oly kényes Orbán kormány eddig semmiféle magyarázatot nem kért. A bolgárok és a románok viszont megtagadták, hogy az oroszok a légterükön át fegyvereket szállítsanak Szerbiába. Ezek után felmerül: a magyar kormány tényleg semmit sem tudott?

„A repülés érvényben lévő szabályait feltehetően megsértette az orosz kormány, amikor a magyar légteret használva engedély nélkül fegyvereket szállított Szerbiába” – nyilatkozza szerkesztőségünknek Kardos Gábor. A nemzetközi jogász szerint ugyanis az oroszoknak kötelessége lett volna előre tájékoztatni a magyar vezetést a Belgrádnak küldött fegyverszállítmányáról. Ez a szabály akkor is érvényben van, ha a fegyvereket civil teherszállító repülőgépekben igyekeztek elhelyezni.

A miniszterelnökséget vezető tárca nélküli miniszter, Gulyás Gergely kínos magyarázkodása a civil gépekbe rejtett hadieszközökről tehát valószínű elfogadhatatlan. A nemzetközi előírások szerit az oroszoknak kötelességük lett volna a fegyverszállítmányokról beszámolni, ennek elmaradása sérti a légiközlekedés szigorú szabályait...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.