2019. augusztus 17., szombat

BARANYI KRISZTINA MUTATJA AZ ELLENZÉK JÖVŐJÉT?

MÉRCE
Szerző: JÁMBOR ANDRÁS
2019.08.16.


Baranyi Krisztina ferencvárosi előválasztási győzelme három dolgot is megmutat: milyen lehetőséget hagyott ki, milyen veszélyekkel néz szembe, és milyen lehetőségei lesznek az ellenzéknek a jövőben.

Baranyi Krisztina 72 százalékos, elsöprő sikert aratott az ellenzéki előválasztáson úgy, hogy a korrupcióellenes helyi politikust csupán az LMP, a Kétfarkú Kutya Párt és Puzsér Róbert támogatta, ennek a három erőnek pedig jóindulattal se lehet 15 százaléknál nagyobb támogatottsága a kerületben, míg a túloldalon az MSZP, a DK és a Momentum állt, akik ennél biztosan jóval több szavazót tudnak maguk mögött. Az eredmény mégsem eszerint alakult.
Az ellenzéki pártok szavazói nem követték pártjuk döntését, hanem azt a jelöltet választották, aki szerintük a győzelemre és a polgármesterségre a legalkalmasabb.

Ez pedig feladja a kérdést, biztosan jó volt az a mechanizmus, amely szerint az ellenzéki pártok kiválasztották a jelöltjeiket? Mert bár Baranyi Krisztina az éles választást még nem nyerte meg, de már ez a nagy győzelem is figyelemreméltó, és biztosan nagyobb esélyt látok most arra, hogy októberben nyer, mint hogy vereséget szenved. Hiszen Ferencváros jelenlegi polgármesterének renoméja, mondjuk úgy, meggyengült, miközben Baranyi Krisztinát már nem kell felépíteni a kilencedik kerületben, amely eleve az egyik legerősebb kerület az ellenzék szempontjából...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.