2019. augusztus 25., vasárnap

BÖRTÖNBEN A HELYE MINDEN GAZEMBERNEK, AKI FELELŐS EZÉRT

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Swan Edgar
2019.08.25.


...Nekem azért lesülne a pofámról a bőr, ha kormányon azon járna az agyam, hogy hányszáz milliárdot kéne beletolni a gázszerelő cégébe, amiből majd én is profitálok, miközben az orvosok, a nővérek, a betegek ilyen harmadik világbeli körülmények között kénytelenek létezni. De nem vagyok kormányon, úgyhogy egyszerű adófizetőként azt mondom, hogy börtönben a helye minden gazembernek, aki felelős ezért. Miniszterelnöknek, minisztereknek, mindenkinek.

Mindeközben a hivatásos tűzoltók majdnem 74 százaléka gondolkodott már azon, hogy otthagyja a hivatását és olyan munkát keres, amiből meg tud élni. Rendőrségi statisztikát nem láttam, de ott sem lehet jobb a helyzet. Azt tudjuk, hogy pedagógushiány van. Azt is tudjuk – éppen ma láttam vásárlás közben – hogy pénztárosokat keresnek egy üzletláncba, havi bruttó 304 000 kezdő fizetés, plusz juttatásért. Ez 202 160 nettóban, ha nincs gyerek. Jóval több, mint egy gyakorlott pedagógus, egy gyógytornász, vagy egy ápoló bére. Ez sem sok, de talán érezhető a probléma súlyossága.

A Szuzuki gyárban azért küzdenek, hogy lehessen szakszervezet. Mert nincs. Mert a Fidesz-kormány úgy alakította át a munka törvénykönyvét, hogy a dolgozókat teljesen kiszolgáltatta a munkáltatóknak. Ahol van szakszervezet, ott is szinte lehetetlen sztrájkot szervezni. Például a pedagógusok hiába sztrájkolnának, a tankerület nem fogadja el elégséges szolgáltatásnak, amit felajánlanak, és ami törvényileg nincsen meghatározva, tehát a munkáltató úgy alakítja, ahogy ő akarja. Így aztán sztrájkolni sem lehet, csak a munkáltató engedélyével. A munkáltató és a munkavállalók, a szakszervezetek érdekei ellentétesek egymással. Pláne hogyan sztrájkol egy ápoló? Egy orvos? Egy tűzoltó? Nem látja el a beteget? Végignézi, ahogy leég egy ház? Hagyja a roncsba szorult embert meghalni?

És a kormány kézicsarnokot épít. És stadionokat. És házat vásárol a külhoniaknak. És templomokat épít. És templomokat újít fel. És parókiákat épít. És milliárdokat költ propagandára...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.