2019. augusztus 22., csütörtök

EGY FOTÓ, AMELY SIMONKÁNAK FONTOS VOLT, ORBÁNNAK VISZONT NAGYON NEM HIÁNYZOTT

SZEGEDI KATTINTÓS BLOG
Szerző: SZEKA
2019.08.22.


Simonka György csupán egy eldeformálódott bokréta a Fidesz hetyke kalapján, vagy a magyar ügyészség végre a politikusok akaratától függetlenül végzi a dolgát? Nem az a meglepő ugyanis, hogy vádat emeltek egy kormánypárti képviselő és társai ellen, hanem az, hogy éppen most, az önkormányzati választás előtt. Ilyenkor ugyanis az ellenzék előveheti azokat a fotókat, melyeken a dél-békési képviselő a Fidesz vezető politikusaival pózol, és bár még nincs ítélet, de az ügyészség által megvádolt Simonka nem jó ajánlólevél a most ringbe szálló kormánypárti jelöltek számára. Még Orbán Viktornak sem tesz jót a mosolygós, közös kép.

Ahogy Voldemort nagyúr (alias Mengyi Roland), úgy most a nagy fehér főnök (vagyis Simonka György) is el számolhat a tetteivel a bíróság előtt. Ők azok a fideszes képviselők, akik szétfeszítették a Nemzeti Együttműködés Rendszerének a kereteit, pedig tapasztalataink szerint bizonyos esetekben nagyon is rugalmasan viselkedik ez a szerkezet. Ők azonban tényleg elvetették a sulykot, hiszen a Polt Péter vezetése alatt álló ügyészség elég gyakran félrenézett az utóbbi években, ha kormánypárti politikusok, családtagok, esetleg a Fideszhez közel álló vállalkozók kerültek volna célkeresztbe.

Simonka életútját sokan, sok helyen megénekelték már, és tulajdonképpen nincs is mit csodálkozni azon, hogy 32 társával együtt bíróság előtt kell felelniük azért, amit tettek (esetleg nem tettek). Bizonyára elnyúlik majd az eljárás, ennek következtében a képviselő még hosszú ideig maradhat a magyar parlament tagja, és nyomogathatja az igen gombokat napestig, ha Orbán Viktor úgy akarja, így a 2018 tavaszán megszerzett kétharmados többség továbbra is áll, mint a cövek, és akár egy átfogó alkotmánymódosításhoz is asszisztálhat Simonka György...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.