2019. augusztus 23., péntek

EZEKKEL A TRÜKKÖKKEL SPÓROLHAT A NYARALÁSON - PÉNZÜGYI TANÁCSOK KÜLFÖLDRE UTAZÓKNAK

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.08.23.


Pénzváltás, bankválasztás, kártyahasználat – ezeken is sokat spórolhatunk a külföldi utazás során, ha megpróbálunk előre felkészülni a nyaralásra. Ehhez persze tudni kell, milyen szolgáltatásokon húznak le leginkább a bankok. Akár a nyaralás 5 százalékát is megtakaríthatjuk, ami 2 ezer eurónál 30 ezer forintot jelent.

Sokat spórolhatunk külföldi utazásaink során a pénzügyi szolgáltatásokon, ha időben felkészülünk a nyaralásra. A legtöbbet az árfolyamon nyerhetjük, ehhez azonban érdemes jó előre tervezni. Hosszú évek óta megfigyelhető, hogy a forint a nyaralási szezonra meggyengül, miközben tavasszal hosszabb időn keresztül is vásárolhattunk a valutaváltóknál 318-320 forinton eurót.

Egy négytagú család 2 ezer eurós nyaralása a tavasszal megvásárolt euróval 638 ezer forintba került júliusban. Ha viszont nem spájzoltak be előre, akkor kártyás vásárlásokkal már mindez 368 ezer forint körül alakult. Vagyis 30 ezer forinttal fizettek többet ugyanazért a nyaralásért.

Ha valaki Horvátországba ment nyaralni, és kunát vett tavasszal, még többet spórolhatott. Az ő nyaralása ugyanis a júliusi árfolyamon már 680 ezer forintba került volna. Vagyis 42 ezer forinttal többe. Ehhez persze tudni kellett már tavasszal is az úti célt, de euróval sem lőtt volna mellé az utazó, legfeljebb átváltotta volna...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.