2019. augusztus 25., vasárnap

HA KENDERESI TAMÁS BUDAPESTEN FOGNÁ MEG EGY LÁNY FENEKÉT, NEM TÖRTÉNNE SEMMI

168 ÓRA ONLINE
Szerző: CSERI PÉTER
2019.08.25. 


Hiába reagál érzékenyen a média a hírességeket érintő szexuális visszaélésekre, az átlagemberek környezetében előforduló erőszakra továbbra sem fogékonyabb, mint évekkel ezelőtt – állítja Kováts Eszter politológus, a Friedrich Ebert Alapítvány nők és férfiak közötti egyenlőséggel kapcsolatos programjának munkatársa. A 168 Órának adott interjújában kifejti, milyen következményei lettek volna Kenderesi Tamás úszó fenékfogdosási ügyének, ha az egy budapesti szórakozóhelyen történik, s beszél arról is, hogy megérti, ha valaki luxusvitának tartja az esetről folytatott polémiát. Megkérdeztük tőle azt is, ment-e előrébb a világ a #metoo mozgalom hatására.

Hogyan zajlana le a Kenderesi-ügy, ha a kiváló úszó egy budapesti bárban fogja meg egy számára ismeretlen hölgyvendég fenekét?

– Nem történne semmi. Először is a lány nem hívná ki a rendőröket. Ha mégis telefonálna, aligha mennének ki a helyszínre. Ha netán mégis, nem valószínű, hogy elkérik a biztonsági kamera felvételeit, ellenőrizni, valóban megtörtént-e a dolog. De a lány feltehetőleg azért sem hívná ki a rendőröket, mert tarthatna attól, hogy ő kerül a célkeresztbe. Azt kérdeznék tőle, miért így van felöltözve, mennyit ivott, mennyire viselkedett kihívóan. A nők, és sajnos a fenékfogdosásnál sokkal súlyosabb esetekben is, még mindig joggal érzik úgy, hogy nem a férfin kérik számon, miért erőszakoskodott, hanem az áldozaton, miért nem volt óvatosabb, miért nem kerülte el a zaklatást...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.