2019. augusztus 25., vasárnap

IDÉN IS KAPÓS "BÁRMELY SZAKOS" TANÁR, CSAK LEGYEN, AKI MATEKOT, MAGYART, ANGOLT TANÍT

HVG ONLINE / ITTHON
Szerző: DERCSÉNYI DÁVID
2019.08.23.


A most kezdődő tanévet is tanárhiánnyal kezdi több iskola, elithelyeken sincs feltöltve minden állás. A szakszervezet szerint baj van, az Emmi szerint nincs.

"Ha útközben lát fejlesztőpedagógust, hozza őt is magával"

– egy héttel az iskolakezdés előtt az egyik fővárosi elitgimnázium igazgatója ezzel viccelődött az intézmény után érdeklődő egyik olvasónknak. Más iskolákban ennél komolyabb a baj. Csak néhány példa:

- a Magyar Gyula Kertészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola a Közigállás oldalon informatika, magyar, angol, matematika, biológia és történelem szakos tanárt keresett.
- A Kaposvári Tankerületi Központ magyar, matematika, fizika, informatika, német, biológia, rajz, technika, történelem szakos tanárt szeretett volna leigazolni.
- A Kelet-Pesti Tankerületi Központnál is vannak befoltozandó lyukak: földrajz, biológia, klarinét, fuvola, testnevelés (háromszor), angol és matematika, kémia szakos tanárra szeretett volna szert tenni.

Mindezt egy héttel az iskolakezdés előtt. A legfőbb álláskereső fórumon többször is megnéztük a hirdetéseket, az oldal augusztus 21-én 941 találatot adott ki pedagógusra (jellemzően óvodapedagógust keresnek), tanárra 1360-at, tanítóra 411-et, óvodapedagógusra pedig 626-ot. Augusztus 22-én a tanár szóra már csak 1153 találat jelent meg, ma pedig 1064, vagyis az állásokat azért valamilyen szinten sikerül feltölteni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.