2019. augusztus 12., hétfő

ÍGY CSALHAT A FIDESZ OKTÓBERBEN

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2019.08.12.


Ha akarat van rá, számos lehetőséget találhatnak a kormányzópártok arra, hogy tisztességtelenül és/vagy jogszabályellenesen befolyásolják a küszöbön álló önkormányzati választások eredményét, a leggyakrabban ráadásul a lebukás komoly veszélye nélkül. Wiener György, a politikatudomány kandidátusa az „egyszerű” esetektől a bonyolultabbakig számos lehetőségről beszélt portálunknak, példákkal is illusztrálva szavait.

Hódmezővásárhelyen – mint arról Hírklikk elsőként beszámolt – a májusi európai parlamenti választások óta rejtélyes módon 1161-gyel gyarapodott a választói jegyzékbe felvett választópolgárok számra, mégpedig választókörönként egyenletes eloszlásban. Márki-Zay Péter portálunknak elmondta: „a vizsgálat arra derített fényt, hogy a 36 ezer választási joggal bíró Hódmezővásárhelyen újonnan jelentkezett 1161 választó között hatvan-hetven olyan ember van, aki ténylegesen az elmúlt időszakban jelentkezett be a városba”, a többi durván ezer ember „csak” nem volt jogosult szavazni az Európai Parlamenti választásokon.

És mint a Nemzeti Választási Iroda honlapján olvashatjuk: „az önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választásán valamint a helyi népszavazáson választójoggal rendelkezik minden, Magyarország területén lakóhellyel rendelkező nagykorú magyar és európai uniós állampolgár, továbbá aktív választójoga van a menekültként, bevándoroltként vagy letelepedettként elismert nagykorú személyeknek is”. Azaz fennáll a gyanú, hogy a már korábban is tapasztalt szavazóbetelepítés történik Hódmezővásárhelyen...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.