2019. augusztus 7., szerda

KDNP-S EXRENDŐR EMBEREI SZÁLLTAK BE A NER ELSŐ FÖLDESÚRI HÁBORÚJÁBA

24.HU
Szerző: SPIRK JÓZSEF
2019.08.07.


A Mészáros Lőrinchez közelálló felcsúti Flier család és egy másik, szintén kiváló kapcsolatokkal rendelkező üzleti csoport között robbant ki háború egy frissen bekebelezett mezőgazdasági óriáscég földjei miatt. Mint a 24.hu korábban beszámolt róla, a két társaság között olyan mély konfliktus alakult ki, hogy valakik működésképtelenné tették a vitát kiváltó földek öntözőrendszerét, megrongálták a központi szivattyúházat, majd később használhatatlanná tették a víztisztító medencét is.

Az új tulajdonoscsoport a történtek után egy balatonfüredi KDNP-s politikustól kért védelmet, aki egy kisebb „magánhadsereget” küldött ki, hogy megakadályozza a további rombolásokat.

2015 és 2016 fordulóján a Porsche Hungáriát vezető Eppel János, a veszprémi illetőségű Gyalog Zsolt és a balatonalmádi Fonyó Gábor üzlettársaikkal és családtagjaikkal együtt hatalmas kölcsönökből, becslések szerint 1500-2000 hektár közötti nagyságrendben vásároltak meg földterületeket az állami árveréseken, majd néhány hét múlva megszerezték az addig Leisztinger Tamás agrárbirodalmához tartozó Agárdi Farm Kft.-t is, valamint a hozzá kapcsolódó kisebb Selymes-, Baráka-, Tükrös- és Cserepes-majorok cégeit és földterületeit. Az Agárdi Farm a Velencei-tó déli oldalán, Zichyújfalu környékén gazdálkodott, de 2018 decemberében lejártak a haszonbérleti szerződései...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.