2019. augusztus 26., hétfő

KI TUD HANGOSABBAN KIABÁLNI? – POLGÁRMESTERJELÖLTI ADOK-KAPOK ERZSÉBETVÁROSBAN

168 ÓRA ONLINE
Szerző: PUNGOR ANDRÁS
2019.08.26.



Két független jelölt is elindul Niedermüller Péter, az ellenzéki pártok közös támogatottja ellen az erzsébetvárosi polgármester-választáson. Egyikük, Hunvald György, aki korábban a szocialisták VII. kerületi polgármestere volt, arra hivatkozik, hogy ötezer aláírást gyűjtött össze maga mellett. Moldován László ex-LMP-s politikus pedig azt mondja, civil támogatóival egyedül ő képviseli az élhető zöld kerület programját az indulók közül. A pártok közös jelöltje úgy fogalmaz, nem kíván részt venni a „ki tud hangosabban kiabálni?” versenyben. Szerinte aki a pártok konszenzusát felrúgja, akarva-akaratlanul is a Fideszt segíti.

– Kiéleződött a helyzet Erzsébetvárosban, de minden józan kompromisszumra készek vagyunk – mondják szocialista forrásaink. Valóban, az ellenzéki pártok közös jelöltje, a DK-s Niedermüller Péter mellett két független jelölt is elindul a polgármesteri posztért Budapest VII. kerületében. Nemrégiben még mindketten párttagok voltak: az LMP-ből kilépett, korábban a zöldpárt etikai vizsgálatait is vezető Moldován László, valamint az ingatlanügyekben többször bíróság elé citált, hosszú ideig előzetesben tartott egykori helyi szocialista polgármester, Hunvald György is megméretteti magát. A legkisebb területű, viszont legnagyobb népsűrűségű kerületben kilenc éve a fideszes Vattamány Zsolt a polgármester.

– Kockázatos, ha Hunvald György, a kerületben beágyazott egykori városvezető a közös jelöltünk ellen indul – mondják a szocialisták. Moldovánt nem tartják esélyesnek, de Hunvaldot veszélyes ellenfélnek érzik. Sokan abban bíznak, hogy a választást megelőző aláírásgyűjtésnél kiderül, kinek mekkora a támogatottsága, és akkor újra megnyithatják a tárgyalásokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.