2019. augusztus 15., csütörtök

KIMUTATHATÓAN ÉS EREDMÉNYESEN HERGELIK A MAGYAROKAT

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2019.08.15.


Habár már nem láthatók az utcákon, a köztereken, az utak mentén a „Ha Magyarországra jössz...” plakátok, azok beleégtek a magyarok agyába...és lelkébe is. Lélekromboló és humánumleépítő hatásait mi sem mutatja jobban, mint a Pew Research felmérésének az eredménye, amely az elmúlt huszonnégy órában végigszáguldott a magyar sajtón. A helyzet – a magyarok negatív hozzáállása a menekültekhez és a bevándorlókhoz – egyre rosszabb, ahogy az feketén-fehéren kimutatható a különféle felmérésekből, amelyek részben a 2015-ös menekültválság előtt, részben azóta készültek. Míg 2010-ben a magyaroknak csak a 29 százaléka volt idegenellenes, 2­017 elején már 60. Tavaly – egy másik felmérés szerint – 76 százalék elutasította több menekült és 68 százalék több bevándorló befogadását.

A gazdasági bevándorlás rossz dolog Európában, nem szabad úgy tekinteni rá, mintha annak bármi haszna is lenne, mert csak bajt és veszedelmet hoz az európai emberre, ezért a bevándorlást meg kell állítani, ez a magyar álláspont” – ezzel a mondattal indította el Orbán Viktor 2015 januárjában a kormány bevándorlás- és menekültellenes kommunikációját.

Csak pár hónapot kellett várni, s megjelentek az ennél már sokkal durvább elutasítást közvetítő kék plakátok, majd következett a „Nemzeti Konzultáció a bevándorlásról és terrorizmusról”, majd a kormány szándékait hűen követő CÖF „migránssimogató” ellenzék – és persze a menekültek – ellenes hangulatot korbácsoló plakátkampánya, párosulva a határok lezárásával, s a folyamatosan sulykolt idegengyűlőlettel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.