2019. augusztus 15., csütörtök

ORBÁN AZ OROSZ KÉMBANKKAL BECSAPJA AMERIKÁT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: BARTUS LÁSZLÓ
2019.08.15.


Orbán a szokásos pávatáncot járja (magyarul ezt megtévesztésnek, álnokságnak és hazudozásnak nevezik) a Moszkvából Budapestre települő Nemzetközi Beruházási Bank (IIB) ügyében. Az ellenző országok szerint az orosz bank alig leplezetten a Kreml és az orosz titkosszolgálat irányítása alatt áll, kémtevékenységet folytathat, és fedőszerve lehet az orosz hírszerzésnek. Budapestre költözése egyrészt bizonyítéka annak, hogy Magyarország Putyin kezében van, Orbán kalandorpolitikája és zsarolhatósága miatt orosz gyarmat: nem tud egy ilyen költözési “ajánlatot” visszautasítani. Másrészt bizonyítéka annak, hogy Orbán rendszere ötödik hadoszlop lehet mind az EU, mind a NATO ellen irányuló orosz agressziónak.

Orbán azzal hitegeti az amerikaiakat és nyugati szövetségeseit, hogy a magyar hatóságok majd nem tartják be az egyezményt, amely diplomáciai mentességet ad az orosz bank alkalmazottainak, és gyakorlatilag korlátlan fedezéket nyújthat egy orosz kémbank által folytatott ellenséges hírszerzésnek. A valódi szándékról az tanúskodik, hogy Orbán dezinformálja nyugati szövetségeseit az orosz bank valódi tevékenységét és funkcióját illetően. Hogyan akar kontrollt gyakorolni, ha maga is részt vesz a bank “álcázásában”?

Orbán garanciája az lenne az orosz hírszerzés célpontjai felé, hogy majd a magyar titkosszolgálat ellenőrzi és szigorúan kontrollálja a bank munkatársait. Ha ettől nem nevetett fel és nem rémült meg az összes nyugati külképviselet, élén az Egyesült Államok nagykövetségének szakembereivel (nagykövetéről nem beszélünk, mert David Cornstein bácsi tökéletesen alkalmatlan a posztra, amit betölt), akkor nem ismerik sem az orosz módszereket, sem Orbán ezerszer bizonyított megbízhatatlanságát, nem beszélve a magyar kémelhárítás összetételéről és szakmai hiányosságairól.

Nemcsak arról van szó, hogy Magyarország képtelen kontroll alatt tartani és korlátozni az orosz titkosszolgálat Európai Unió területére helyezett legfőbb bázisának működését Budapesten, hanem az orbáni hamis ígéretekkel szemben a magyar állam nem is kíván semmiféle kontrollt gyakorolni, mert az oroszok e területen korlátlan mozgásteret követeltek és kaptak. Orbán kiszolgáltatott helyzetére több jel utal, a keleti nyitással, az oroszokkal való együttműködéssel ő csapdába esett, és minden jel szerint elveszítette az ország az önrendelkezését az oroszokkal szemben. Az antiliberális, nyugatellenes és oroszbarát politika, amely a szélsőjobboldal európai hatalomátvételét szolgálja, orosz befolyás alá helyezte Magyarországot Orbán európai szélsőjobboldali szövetségeseivel együtt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.