2019. augusztus 13., kedd

KITÁLALT AZ AUSZTRIÁIG MENEKÜLT VOLT KÖZTÉVÉS RIPORTER

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2019.08.13.


Ha volna független ügyészség Magyarországon, vagyis, az intézményt nem egy pártkatona vezetné, akkor feljelentésként értelmezné, amit Balogh Krisztina, a köztévé volt munkatársa mondott, és már nyomoznának az MTVA ellen. Balogh Krisztina, aki riporterként dolgozott a köztévénél, azzal, hogy elmondta a nyilvánosság előtt, milyen körülmények között dolgoztak, gyakorlatilag feljelentette az intézményt. A ma már Ausztriában mosogatóként dolgozó fiatal nő azt mondta, hogy nem akart az adófizetők pénzén hazugságokban részt venni.

Balogh Krisztina egy kis kelet-magyarországi településről származik, s gyerekkora óta minden vágya az volt, hogy a köztelevízióban dolgozhasson. Nyilván azért, mert azt gondolta, hogy ez a televíziós újságírás csúcsa, ennél már nincs feljebb. Ehhez képest ez év elején egészen Ausztriáig menekült, mert elege lett abból, ami a Kunigunda utcában körülvette, főként azzal, hogy őt is azonosították a hazugságokkal.

Pedig, mint mondta, neki viszonylag szerencséje volt. Nem politikai műsorokban dolgozott, ezért másokhoz képest kevesebbet kellett hazudnia. Főnökei inkább „csak” megalkuvásokra kényszerítették, de még így is ragadt rá bőven a hazugságokból. Balogh Krisztina elmondta hogyan készültek a műsorok, miként utasították őket, hogy kiket hívhatnak, illetve nem hívhatnak be a stúdióba...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.