2019. augusztus 11., vasárnap

MEGFEJTETTÉK A BOLDOG NYUGDÍJAS ÉVEK TITKÁT

NAPI.HU
Szerző: KOMÓCSIN SÁNDOR
2019.08.10.


Tudományos kutatások alapján megalkották azt a nyolc jótanácsot, amelyeket betartva jó kedvűen élhetik az emberek nyugdíjas éveiket és nem mellesleg meghosszabbíthatják az életüket. Egyszerű ötletekről van szó.

Ahogy egyre több ember dolgozza átvitt értelemben halálra magát, immáron hivatalosan elismert betegség lett a szellemi kiégés, amikor valaki úgy érzi nem bírja tovább csinálni a napi verklit - vezeti fel a nyugdíjasok boldogságának titkairól szóló cikkét a Business Insider. A jókedv fontos feltétele a hosszú távú jó egészségnek: a tudósok összefüggést találtak a boldogság és a jó immunrendszer, illetve a gyorsabb sebgyógyulás között - mindkét körülmény hozzájárul a hosszabb élethez.

Bár életük utolsó részében sokan keserűen tekintenek hátra lévő idejük elé, nem magától értetődő, hogy elveszítsék jó kedélyüket. A nagyobb döntésektől, például hogy feladják megszokott állásukat vagy új lakásba költözzenek a kisebbekig, például hogy alkalmanként önkéntes munkát vállaljanak sok lehetőségük van arra, hogy megalapozzák életük végéig tartó jó hangulatukat. A Business Insider tudományos kutatásokkal támasztja alá, hogy a következő jó tanácsok betartása boldoggá teheti a nyugdíjas éveket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.