2019. augusztus 5., hétfő

MEGÚJÍTOTT MÓDSZEREKKEL TÁMADNAK A NETKALANDOROK - TELEFON HELYETT MARGARINKOCKA

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.08.05.


Ahogy egyre ismertebbé válnak a kriptovaluták adta üzleti lehetőségek, úgy szaporodnak az erre a területre „szakosodott” csalók. A netes rendelések is okozhatnak igen kellemetlen meglepetést. Ahogy a kuponos „nyeremények” is.

Már legalább egy évtizede ismétlődnek unos-untalan a felhívások, amelyek a netes vásárlókat, banki ügyfeleket, különféle szolgáltatások felhasználóit figyelmeztetik a körültekintésre, a biztonsági szabályok betartására a világhálón. Mégis mindig akadnak, akik újra meg újra elcsábulnak a hihetetlenül jó (és épp ezért nem is valós) ajánlatoknak, és beleesnek a csalók, adathalászok, zsarolók csapdájába. Persze az internet kalandorai is igyekeznek megújítani módszereiket, egyben arra is számítanak, hogy a nagy számok törvénye alapján még a legátlátszóbb trükköknek is mindig beugrik néhány balek, ha elég nagy tömegben küldik szét a csaló ajánlataikat.

Ma már az adathalászok és csalók külön célcsoportját jelentik a különféle kriptovaluták hívei. Többnyire informatikailag viszonylag képzett, ám kockázatvállalásra hajlamos, izgalmakat kedvelő, gyors (néha túl gyors) döntéseket hozó emberekről van szó. 2017-ben hozták létre az ethereummal kapcsolatos csaló oldalakat listázó oldalt. Itt egy év alatt 38 179 ETH (mintegy 23 millió dollár) értékű csalást jelentettek be. A ma már nem frissülő adatbázis megszűnésekor 6912 vizsgált oldalból 676-et jelölt csalónak. Idén egy új webhely lépett a helyére, amely a teljes kriptovaluta ökoszisztéma megfigyelését tűzte ki célul...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.