2019. augusztus 17., szombat

NÉPSZERŰBB VÁROSOK MEGOLDJÁK, BUDAPEST AZONBAN BELEFULLAD A TURISTABUSZOKBA

24.HU
Szerző: KÁLMÁN ATTILA
2019.08.17. 


Budapesten turistabuszkáosz van. Ezt látják a városlakók, tudják a szakmabeliek, érzékelik az ide érkező turisták, és tisztában vannak vele a döntéshozók is. A helyzet mindenkinek rossz, de akkor vajon miért nem történik semmi?

Amikor nyaranta fel van túrva fél Budapest, és még a hőségtől is szenved a város, mindenki ingerültebb. A 40 fokos buszon gyorsabban idegesek lesznek az emberek a buszsávban parkoló turistabusz miatt, és a bedugult rakparton araszoló autósokban is könnyebben elpattan a cérna, ha körülményes manőverbe kezd előttük egy turistahajó utasaival felpakolt busz.

És akkor ott vannak még a bicikliútra és BKV-megállóba parkoló városnéző buszok, a szűk belvárosi utcába beragadó sofőrök, vagy azok, akik újraértelmezik a KRESZ-t, és azok, akik zöldövezetben is órákig járatják a motort, mert nem bírják ki klíma nélkül, míg várnak a turistákra.

Egyre nagyobb a baj

A probléma nem új, pont egy évtizede raktak le az asztalra egy koncepciót arról, mihez kellene kezdeni a turistabuszokkal. 2008-ban 7,5 millió turista 19 millió vendégéjszakát töltött el Magyarországon, ehhez képest 2018-as év pedig minden idők legjobb turisztikai éve volt: 12,5 millión érkeztek, összesen 31 millió vendégéjszakára. Ezek országos adatok, de mivel Budapest vonzza a legtöbb külföldi turistát, ezért elképzelhető, hogy ez a brutális növekedés milyen hatással volt a főváros életére...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.