2019. augusztus 25., vasárnap

ORBÁN VIKTOR: ORSZÁGOMAT EGY LÓVÉÉRT

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2019.08.25.


...Ismertek engem, tudjátok, ki vagyok. Az, akinek mutatom magam. Mondhatok bármit, ti felállva tapsoltok. Felálltok, mert tiszteltek, tapsoltok, mert féltek tőlem. És közben lopva körülnéztek, látja-e valaki, hogy tapsoltok rendesen. Nem mertek nem tapsolni. Kiöltem belőletek a merszet, ami soha nem is volt bennetek. Azt gondoljátok magatokról, hogy szabadságszeretők vagytok, és én nem foglak megingatni titeket ebben a hitetekben.

Pedig, egy frászt vagytok ti szabadságszeretők. Féltek a szabadságtól, honfitársaim. Azt szeretitek, amikor egy erős állam gondoskodik rólatok és gondolkodik helyettetek. Megállítja a határon az inflációt, elveszi tőletek a javaitokat, hogy azoknak közületek, akik ezt megérdemlik, visszaadjon valamit. Kinek többet, kinek kevesebbet, sokaknak még keveset se.

Egy olyan ember mondja kertelés nélkül mindezt, őszintén, bele a szemetekbe, aki még sohasem hazudott nektek. Olvassatok barátaim, klasszikusokat. Esterházyt, például, ő már megírt minden mondatot. Például ezt: „Kutya nehéz úgy hazudni, ha az ember nem ösmeri az igazságot.”

Higgyetek nekem, higgyetek bennem. Én is hiszek magamban, és már csak néha röhögök azon, amit mondok. A legtöbbször már képes vagyok rezzenéstelen arccal hallgatni magam. A múltkor is: meghallgattam egy beszédemet, utána felálltam, és hosszasan tapsoltam. Még skandáltam is a saját nevemet. Meg azt, hogy Éljen.
Féltem akkor magamtól.

De nektek nem kell tőlem félnetek. Nektek az a dolgotok, hogy higgyetek bennem. Ha nem tudtok hinni, legalább tegyetek úgy. Nekem az is elég, ha rám szavaztok. Lojalitásból, haszonlesésből - nem fogom megkérdezni senkitől. Nem érdekel, mert nem érdekeltek. A lé a lényeg, hogy abból minél több legyen.

Országomat egy lóvéért. Ámen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.