2019. augusztus 8., csütörtök

SIMICSKA LAJOS PÉNZGYÁRA ADJA A REFERENCIÁT MÉSZÁROSÉKNAK

G7.HU
Szerző: JANDÓ ZOLTÁN
2019.08.07.


Mészáros Lőrinc öccsének, Mészáros Jánosnak a cége, a Híd-Tám Kft. fejezheti be a székesfehérvári vasútállomás feletti gyalogos felüljárót. A projekt évek óta húzódik, ami miatt hiába újították fel több mint 30 milliárd forintból az állomást, annak nincs közvetlen biztonságos kapcsolata a déli városrészhez. A beruházás első üteme még elkészült, a másodikra kiírt első közbeszerzést azonban tavaly ősszel eredménytelennek minősítették, mert egyetlen pályázó sem fért bele az 1,72 milliárdos keretbe. A projekt kálváriájáról az Átlátszó írt alapos cikket.

Az állami megrendelő NIF Zrt.-nek azonban sikerült átvágnia a gordiuszi csomót, és egyszerűen eltörölte a határértéket. Így Mészáros János cége a korábbi korlátnál 770 millió forinttal drágábban, 2,49 milliárdért építheti meg a felüljárót. Mindezt úgy, hogy tavaly, amikor nem kapták meg a munkát, ennél jóval olcsóbban vállalták volna.

A Híd-Tám ugyanis az előző körben is pályázott, ám akkor még 2,1 milliárd alatti, azaz a mostaninál 400 millióval olcsóbb ajánlattal.


Ezzel ráadásul tavaly nem nyerhettek volna, a másik két induló ugyanis alacsonyabb árat adott meg*...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.