2019. szeptember 26., csütörtök

A GONOSZ TÉRKŐTÜNDÉR AZ ÁTADÁS ELŐTT MEGLÁTOGATTA A VÖRÖSMARTY TERET ÉS LEHARAPDÁLTA A FRISSEN LERAKOTT KŐLAPOK SARKAIT

444.HU
Szerző: SZILY LÁSZLÓ
2019.09.26.


Bár még van egy kis idő a hivatalos átadóig (a gyalogosok számára megnyitották, kisebb munkákat még végeznek rajta, de a választásokig meglesz), egyre jobban látszik, hogy milyen lesz a megújult Vörösmarty tér, úgyis mint az ország egyik legismertebb és mindenképpen legturistásabb tere. Most már igazából csak az utcabútorok egy része hiányzik róla, így a lényeges változások többsége jól felmérhető. 

Ezek nem feltétlenül rosszak, de eléggé egy irányba mutatnak: hogy a teret hónapokra elfoglaló, irtózatos bódévárosnak még jobb legyen.

Ez a leginkább ott érhető tetten, hogy az oroszlános kutat kipaterolták a térről és sarokba állítva, a Harmincad utca torkolatába helyezték át.

Ennek térszervezés szempontjából semmi értelme. A kút népszerű eleme volt a térnek mindig is, és olyan ponton állt, ahol - a Vörösmarty adottságaihoz képest - volt elég hely, vagyis nem blokkolt semmilyen közlekedési útvonalat. Nem is került messze a korábbi helyétől, de annyira azért igen, hogy az ember már ne a tér részének érezze, csak a környékének. Ki nyert ezzel?
A bódésok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.