2019. szeptember 11., szerda

AZ EU ORBÁN ALÁ TOLJA A ILLIBERÁLIS SZERVEZKEDÉST - ORBÁN UNIÓS SEGÍTSÉGGEL FASIZÁLHATJA TOVÁBB A BALKÁNT, KELET-EURÓPA ÉS A BALKÁN VEZETŐJEKÉNT TÁMADHATJA A DEMOKRATIKUS EURÓPÁT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.09.10.



A legújabb hírek szerint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság német elnöke az uniós bővítésért felelős biztos posztjára jelölte Trócsányi Lászlót, Orbán emberét. Trócsányi igazságügyi miniszterként a jogállamiság lebontásának egyik jeles képviselőjeként bizonyított, ezért a megszavazása nem biztos. De az Európai Unió gyengeségét és az elvei melletti gyenge kiállását bizonyítja, hogy egyáltalán jelölt lehet egy ilyen ember. Mint ahogy az is, hogy Orbán rendszere egyáltalán tagja lehet az Európai Uniónak.

"Az uniós bővítési biztos posztja csak látszólag adminisztratív és kevésbé fontos terület. Nem véletlen, hogy Orbán már Navracsics Tibornak is ezt a posztot szánta. Orbán Kelet-Európából és a Balkánról támadja a nyugat-európai liberális demokráciát, a jogállami Európai Uniót, ahol minden erőfeszítése arra irányul, hogy egységes fasiszta tömb alakuljon ki a demokratikus Európával szemben."

A bővítésre váró országok Trócsányi kinevezése esetén formálisan is Orbán uralma alá kerülnek. Egyrészt Orbán megkönnyítheti illiberális fasiszta szövetségesei felvételét, másrészt ezeknek az országoknak vezetői azt gondolhatják, hogy Orbánnal kell jóban lenni, nem “Brüsszellel”.

Orbán a posztkommunista nacionalista V4-ek (Vérszívő 4-ek) csoportját is többször használta fenyegetésre és zsarolásra az EU-val szemben. Ezt a bázisát akarja növelni az új balkáni államok felvételével és velük szeretné saját politikai súlyát növelni. Orbán Kelet-Európa és a Balkán führereként igyekszik az orosz támogatással erősíteni és összefogni a nyugat-európai szélsőjobboldallal, és így többségbe kerülni Európában, és “demokratikusan” leszavazni a demokratikus normákat. Orbán fasizálni akarja Európát, miután Európa elkövette azt a hibát, hogy nem rúgták ki, Orbán már őket veszélyezteti.

Ez a terv minimum egy világháború lehetőségét foglalja magában, mert az európai demokratikus országok lakói nem fogják azt eltűrni, amit a magyarok...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.