2019. szeptember 12., csütörtök

BERKIKRISZTIÁNOSÍTJÁK A VÁLASZTÁST, AHOL AZ ELLENZÉKNEK LEHET ESÉLYE

INDEX / BELFÖLD
Szerző: DULL SZABOLCS
2019.09.12.


A Fidesz és az egymásra találó, közösen induló ellenzék csatáját néhány helyen celebek, régi politikai kalandorok vagy pártjukból kiugrott ellenzékiek színesítik. Véletlen, hogy ott jelennek meg, ahol az ellenzéknek lehet keresnivalója?

Habár ezen az önkormányzati választáson az ellenzék eddig nem látott egységben indul a budapesti kerületekben és a nagyobb városokban, néhány településen elsőre meglepőnek tűnő nevek is felkerülnek a szavazólapokra.

Hétfő délután négy óráig lehetett leadni az ajánlásokat, így most már jobban láthatjuk, hogy a különböző helyszíneken milyen jelöltek közül választhatnak a szavazók. A legtöbb nagy, politikailag is jelentős településen a Fidesz és a legkülönbözőbb neveken induló ellenzéki összefogás jelöltjeit találjuk, ám több helyen hosszabb a névsor.

Hogyan került elő a bulvárhős Berki Krisztián? Schmuck Andor most miért az V. kerületben indul? Mit remél a volt szocialista Újpesten? És Józsefvárosban? És Ferencvárosban? És Szegeden? Érdemes végignézni, hol milyen jelöltek kerültek elő furcsa körülmények között.
Berki Krisztián csoda gyorsan szerezte meg az ajánlásokat

A legszembetűnőbb példa Berki Krisztián esete. A jellemzően herevasalásos akciókkal a hírekbe kerülő bulvárhős, egykori labdarúgó júliusban jelentette be, hogy elindul az októberi főpolgármester-választáson, ám akkor még nem volt egyértelmű, hogy az új műsorának marketingkampányát látjuk, vagy valóban bele akar keveredni a budapesti politikai meccsbe.

A héten kiderült, Berki nagyon is komolyan gondolta az indulását, vagy inkább más valaki gondolta ezt nagyon komolyan. Berkinek ugyanis úgy sikerült összegyűjteni a szükséges 5 ezer ajánlást, sőt, 10 ezret adott le, hogy a budapesti utcákon nem nagyon lehetett találkozni az aláírásgyűjtőivel, és nagyszabású rendezvények sorára sem emlékezhetünk. A főpolgármesterségért szintén ringbe szálló Puzsér Róbert csapata, a Sétáló Budapest ezért is jegyezte meg közleményében, hogy

Berki Krisztián indulása tetőtől talpig bűzlik.

Ugyanis az állandó utcai jelenlét alatt szerzett tapasztalataik szerintBerki Krisztián és – ahogy ő hivatkozik rájuk – modellhadserege alig pultozott, nagy átlagban körülbelül napi egy-másfél órát gyűjtötték az ajánlásokat, ami 16 nappal és a leadott 10000 ajánlással számolva óránként 417 aláírást jelent – ez a szám teljesen irreális, totálisan abszurd”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.