2019. szeptember 29., vasárnap

ÉS AKKOR MÉSZÁROS LŐRINC EGYSZER ADAKOZÓKÉNT KERÜLT BE A HÍREKBE - A HVG HETI GAZDASÁGI ÖSSZEFOGLALÓJA

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2019.09.29.


Néhány nap alatt 700 millió forint gyűlt össze egy súlyos betegségben szenvedő kisfiú gyógyszerére; folytatódik a forint gyengülése; csődbe jutott a legrégebbi brit utazási iroda, nagyjából 600 ezer utast magára hagyva. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Az előző heti összefoglalóban azt kérdeztük, ezen a héten lesz-e újabb történelmi mélypontja a forintnak. Annak a 90 százaléknak lett igaza, akik arra szavaztak, hogy igen. Nem is kellett sokat izgulniuk ezért, már hétfőn, alig egy órával a tőzsdenyitás után átlépte a forint a 335-ös határt. Kedden, amikor az MNB a kamatdöntés indoklásában egy szót sem ejtett az árfolyamról, 335,99-ig ment el a forint, és ugyan onnan egy kicsit visszaerősödött, pénteken már 336,24 forintot kellett adni egy euróért. (Mellékszálként pedig a DK kimaxolta a minimalista politikai kommunikációt, amikor erről kiküldtek egy szóközzel együtt kilenc karakterből álló sajtóközleményt.)

Változást az MNB kamatdöntése jelenthetett volna, de nem változott sem az alapkamat, sem a bankközi kamatok. Ez önmagában még nem volt meglepetés, azt már rosszabbul fogadták a piacokon, hogy az indoklásban csak azt írták: az MNB számára a 3 százalékos inflációs cél tartása a fontos...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.