2019. szeptember 8., vasárnap

ÉS AKKOR VÉGRE EGY LISTA, AMIBEN AZ EU ÉLÉN VAGYUNK: A CSALÁSOKÉ - A HVG.HU HETI GAZDASÁGI ÖSSZEFOGLALÓJA

HVG ONLINE
Szerző: hvg.hu
2019.09.08.


Annyi pénzt fizettetne vissza az OLAF Magyarországgal, mint egyetlen más állammal sem; tökéletes a káosz Nagy-Britanniában; átalakítják a budapesti bérbicikli-rendszert. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

Egyetlen ország sem volt 2014 és 2018 között, ahol annyira magas lett volna az elcsalt EU-pénzek aránya, mint Magyarországon – derült ki az Európai Csalás Elleni Hivatal, az OLAF éves jelentéséből. A vizsgált négy évben Magyarországnak utalt uniós támogatások majdnem négy százalékát visszafizettetné a csalás elleni hivatal, ez az arány 8 és félszerese az EU-átlagnak. Összehasonlításképp: a második legrosszabbul álló Szlovákiában 2,29 százalék volt ez a szám. Ezen a két országon kívül pedig egyetlen hely sincs, ahol akár az 1 százalékát is visszakérnék a kifizetéseknek.

Miután kijött a jelentés, a Legfőbb Ügyészségnek egy napra volt szüksége, hogy elkészüljön egy válasz. Ebben az szerepel: az adatokból az OLAF igazságügyi ajánlásaival érintett bűncselekmények okozta kárra semmilyen következtetést nem lehet levonni”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.