2019. szeptember 5., csütörtök

EZ VAGY VALAMI, VAGY MEGY VALAHOVA


QUBIT
Szerző: QUBIT.HU
2019.09.05.


Még aki félig csukott szemmel jár-kel Budapesten, idén nyáron annak is nyilván feltűnt, mennyire elszaporodtak a városban a különböző alternatív, korábban sosem látott járművek a guruló zsiráf alakú rollerektől a Harley-Davidson alakú meserobogókon át a gumikerekes önjáró gördeszkákig. A fura járművek megjelenésével megnőtt az érdeklődők kíváncsisága és a hagyományos közlekedési eszközökhöz szokott gyalogosok, biciklisek és autósok irritációs szintje is: egyre több a járókelők között hússzal-harminccal szlalomozó ufó, a járdákon magára hagyott, falnak döntött vagy keresztbe fektetett, döglöttnek tűnő, vagy magát döglöttnek tettető bérroncs. 

Na de mik ezek az új járművek? Hogyan lehet hozzájuk jutni, és mennyire használhatók a mindennapokban? Kiváltják-e az autót, a biciklit vagy a tömegközlekedést? Mennyibe kerülnek, mennyivel mennek, felmehetnek-e a járdára, használhatják-e a bicikliutat vagy a buszsávot? Ajánlott vagy kötelező-e hozzájuk emberfeletti vakmerőség, védőfelszerelés, F kategóriás jogosítvány, középfokú ritmikus sportgimnasztikai végzettség?

Ez vagy valami, vagy megy valahova című videósorozatunkban Mesterházi Dávid keresi a választ a görbebotjukat bőszen rázó budapesti polgárokat joggal nyugtalanító kérdésekre. Kipróbálja az újonnan megjelent fura közlekedési eszközöket a Nagykörút egy forgalmas szakaszán, a Nyugati tér és a Jászai Mari tér között, megnézi, mennyi idő alatt jut el a rajttól a célig, kiszámolja, mindez mennyibe került neki, és hogy megérte-e az adott jármű a vesződséget. Arra a kérdésre pedig, hogy hol szabad ezekkel menni egyáltalán, és mit mond róluk a KRESZ, már ha egyáltalán mond róluk valamit, a legendás Kreszprofesszor ad kimerítő választ.

A sorozat első részében bemutatkozik az Ogre nevű, chopperszerű elektromos robogó, vagy valami, ami se nem chopper, se nem robog. Fogadják sok szeretettel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.