2019. szeptember 4., szerda

HATALMAS BUKTA LEHET DEBRECENBEN CSAK A BMW-RE ÉPÍTENI AZ INGATLAN BIZNISZT

PORTFOLIO
Szerző: PORTFOLIO
2019.09.04.


Síri csend honol a debreceni BMW-beruházás körül. A német autóipar kilátásairól sorra jönnek a rossz hírek, gyakorlatilag bizonytalanná vált a legtöbb hazai és külföldi fejlesztés és bővítés. Mindez vaskosan érinti Debrecen gazdaságát, benne az ingatlanpiacot is, a városban méretes lufit fújnak, az elszállt árak már az ipari telkek piacán is jellemzőek.

Nem az ipari ingatlanok közvetítéséből fognak meggazdagodni a debreceni ingatlanközvetítők. Csak elvétve van ipari telek tranzakció, aminek legfőbb oka az, hogy a valósággal köszönő viszonyban sincsenek a kínálati árak és szinte megszűnt a kereslet. Másfél éve, amikor kiderült, hogy BMW-gyár lesz a város határában, sokan arra számítottak, hogy - kecskeméti példára - meglódul az ipari telekpiac, nagyarányú felvásárlások kezdődnek.

Kecskeméti történet

A Mercedes-sztori egyebek között az ipari ingatlanok sikersztorija volt a csillagos márka megjelenése utáni pár évben Kecskeméten. Persze főleg maga a cég profitált abból, hogy a korábban megszerzett hatalmas területből eladogatott vagy bérbe adott területeket az odatelepülni akaró beszállítók egy részének. A gyár bővítésének hírére a város más részein is felbukkantak a telekvadász beruházók. Később a lakáspiac is felvette a tempót, a német mérnököknek külön kis lakótelep épült, azóta újabb, inkább közepes méretű lakásberuházások indultak.A német autóipar jelentős fékeződése késleltetheti a további lakásprojekteket, nyilván ezért sem hallani túlméretezett akciókról...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.