2019. szeptember 25., szerda

IDŐHÚZÁSSAL SZÍVATJA A VÁLASZTÁSI BIZOTTSÁG A SZEKSZÁRDI ELLENZÉKET

ÁTLÁTSZÓ / ORSZÁGSZERTE BLOG
Szerző: CSIKÁSZ BRIGITTA
2019.09.24.


Feljelentést tett a rendőrségen rongálás miatt az Éljen Szekszárd Egyesület (ÉSZ), miután a helyi választási bizottság még nem jogerős döntése alapján a város önkormányzata elkezdte eltávolíttatni a plakátjaikat. Nemrég a Bomba! energiaitallal kapcsolatos Bomba név és logó használatát kifogásolták meg, és akkor a választási bizottság az ÉSZ vezetőjének adott igazat. Az ÉSZ gyakorlatilag a teljes ellenzéket lefedő választási civil szervezet.

„Sem az önkormányzatot, sem a választási bizottságot nem zavarják az önkormányzati választáson induló többi szervezet plakátjai, csak a miénkkel támadt problémájuk” – mondta Bomba Gábor, az Éljen Szekszárd Egyesület (ÉSZ) összellenzéki polgármester-jelöltje szerkesztőségünknek. „Csak ellenünk hozott döntést a bizottság a plakátok leszedéséről. Amit el is kezdtek, holott nincs joguk hozzá, hiszen a döntés még nem jogerős, mert fellebbeztünk. Az önkormányzat önhatalmú plakát-eltulajdonítása miatt az érintett jelölt rendőrségi feljelentést tett.”

Egy héttel ezelőtt jelent meg a sajtóban, hogy Bomba Gábort azzal nyomták fel a helyi választási bizottságnál, hogy a polgármesterjelölt visszaél a saját családnevével, és a „széleskörben ismert és népszerű energiaital” márkajelzésével azonos módon tünteti fel magát. A bejelentőnek azonban nem volt szerencséje, mert a választási bizottság kimondta, hogy Bomba Gábor használhatja a nevét és a logót is.

Ezt követően azonban újabb, az ÉSZ kampányára vonatkozó bejelentést kellett megvizsgálnia a választási bizottságnak. Egy állampolgár ugyanis megosztotta azt a gyanúját a fideszes vezetésű önkormányzattal, hogy az egyesületnek nincs engedélye a plakátjai kihelyezésére. Ez egyébként a kampány kezdetétől korlátozás nélkül tehető meg, mégpedig ingyenesen, de előzetes hozzájárulás (nem engedély) kell hozzá a tulajdonostól...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.