2019. szeptember 26., csütörtök

IVÁNYI GÁBOR EGYHÁZÁNAK TÁMOGATÁSA AZ ELLENÁLLÁS JELKÉPE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.09.24.


Néhány nap alatt csaknem 3 millió forint értékben juttattak el magyar nyugdíjasok rezsiutalványokat vagy azokkal megegyező összeget Iványi Gábornak. De jelentős támogatást nyújtottak társegyházak is, gyűjtést szervezett a Mazsihisz, a Budapesti Autonóm Gyülekezet és mások. Magánszemélyek, vállalkozók, cégek is megmozdultak. Erre szükség is van, mert az Orbán által megtámadott egyház nem tudta kifizetni az alkalmazottak fizetését, amire a rezsiutalványok nem alkalmasak. Az utalványokat azonban boldogan fogadják, hogy rászoruló családoknak eljuttassák. Jó helyre kerülhet Orbán pénze, amit a nyugdíjasok megvesztegetésére szánt.

Magyarországon megmozdult valami, mert Orbán a legszegényebbeket és a leginkább rászorulókat támadta meg. Őket segíti Iványi Gábor és az egyháza, amely kilenc éve emberfeletti erővel gondozza a rászoruló hajléktalanokat, bántalmazott anyákat, betegeket, a hajléktalan óvoda kis ápoltjait. Iványi Gábor egyházának adakozni az Orbán-rendszerrel szembeni ellenállás szimbóluma lett. Iványi Gábor megtestesít mindent, ami ellentéte a rezsimnek, és az ellene indított törvénytelenség és hajsza minden tekintetben kifejezi és magában foglalja Orbán és rendszere minden aljasságát és romlottságát. Aki valamiképpen ki akarja fejezni az Orbán-rendszerrel szembeni utálatát, ellenállását, az megtalálja a módját: akármilyen kis összeggel is támogatja és életben tartja Iványi Gábor szociális munkáját.

A Kádár-rendszerben is a SZETA volt a rendszerellenesség egyik jelképe és kifejezésének módja. Miközben elesett és rászoruló embereken, a legvédtelenebbeken segített. A kiszolgáltatott ember mindig a diktatúrák célpontja. Aki segít rajtuk, szembeszáll a diktatúrával, amely szerencsétlenebb sorsú embertársainkat halálra ítéli. Iványi Gábor mindig az üldözöttek oldalán áll, évtizedek óta menti meg sokak életét, és juttat nekik egy betevő falatot. Most ő maga is üldözött, és üldözött a tevékenység is, amit csinál. Elvették törvénytelenül az egyházi státuszát, megfosztották a törvényesen járó forrásoktól, még a neki járó hatalmas állami tartozást sem hajlandók kifizetni. Egyházát és szociális intézményhálózatát Orbán létében fenyegeti. Benne van a személyes bosszú is, mert Iványi Gábor nem hódolt be neki.

Orbán embertelenségére és fasiszta rendszerére adható legerősebb válasz, ha a közadakozás, a magyar nép kiáll az elnyomottak és üldözöttek ügye mellett, odaáll Iványi Gábor polgári jogi harcos és valóban keresztény lelkész mellé, s a diktatúra akaratával szemben megmenti és fenntartja Iványi Gábor szociális intézményhálózatát. Ma ez a rendszerrel való szembenállás jelképe. Ez lehet az a pont, ahol a magyar nép nem enged, hanem megálljt parancsol a diktatúrának. Nem engedi eltaposni Iványi Gábort és nem engedi elpusztulni az általa gondozottakat. Itt lehet nemet mondani a diktatúrára. Ez a diktatúrával való szembenállás kifejezésének lehetősége. Ez a közös ügy egybeforraszthatja az ellenállás képviselőit...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.