2019. szeptember 22., vasárnap

KARÁCSONY GERGELY SZABAD, ZÖLD ÉS SZOLIDÁRIS BUDAPESTET CÉLZÓ PROGRAMOT HIRDETETT

HÍRKLIKK
Szerző: Hírklikk
2019.09.22.


"Vegyük vissza Budapestet!" címmel egy szabad, zöld és szolidáris Budapest kialakítását célzó programot mutatott be Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt vasárnap, Budapesten.

A politikus úgy fogalmazott, az ellenzéki előválasztás vitáit követően egységes javaslatot tesz a budapestiek elé, megválasztása esetén pedig egy erős közösség erős, nem pedig erőszakos vezetője akar lenni.

Karácsony Gergely hangsúlyozta, Tarlós István állításával szemben a főpolgármesternek elsősorban nem a kormánnyal, hanem a budapestiekkel kell jóban lennie, és az ő érdekeikben kell partnerséget kiépítenie mindenki mással, köztük a kabinettel.

A Párbeszéd társelnöke fontosnak nevezte, hogy az embereknek visszaadják a hitét abban, hogy a közügyekről szóló döntésekben mindenki részt vehet. A városvezetők dolga ezért, hogy kinyissák a kaput, amikor az emberek el akarják mondani a véleményüket - mondta.

Az ellenzéki főpolgármester-jelölt kijelentette, nem enged abból, hogy a kampányban vitát folytasson Tarlós Istvánnal. Azt mondta, ezt a vitát azért is várja, mert nem tudja, a jelenlegi főpolgármester milyen programmal indul a választáson, mire kér felhatalmazást a budapestiektől.

Karácsony Gergely beszédét ekkor ismeretlenek hangos cirkuszi zenével zavarták meg a rendezvény helyszínén kívülről. Az ellenzéki politikus a történteket úgy értékelte: ez is megmutatja a Fidesz valódi arcát, vagyis azt, hogy számukra a vita helyett az a fontos, hogy belefojtsák a szót másokba.

A jelölt programja ismertetését folytatva aláhúzta, Budapest megváltoztatásán keresztül az ország megváltoztatásának lehetőségét is ki akarják nyitni. Programja első részét ezért a budapestiek képviseletének alapértékeit tartalmazó "Budapest alkotmánynak" nevezte. Megjegyezte, megválasztása esetén párbeszédet indítanak a dokumentum végleges szövegéről...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.