2019. szeptember 27., péntek

KINTRŐL NÉZVE EZ NEM NORMÁLIS, AMI ORBÁN MAGYARORSZÁGÁN TÖRTÉNIK

KLUBRÁDIÓ / MEGBESZÉLJÜK
Szerző: BOLGÁR GYÖRGY / KLUBRÁDIÓ
2019.09.26.


Körbenézett itthon egy Dániában élő magyar orgonaművész, és elmondta el, mit látott szülőhazájában. Szerinte a magyar választópolgároknak érdemes lenne belegondolniuk abba, ki és hogyan költi a pénzüket, mert azt látja, a hatalom durván kihasználja, hogy a polgárok beletörődtek a visszaélésekbe.

Megbeszéljük című műsorunkban ezen a héten, a Klubrádió túlélési gyakorlatának napjaiban hallgatóink nem csak telefonon mondhatják el véleményüket, hanem néhányan közülük a stúdióba is eljönnek, és Bolgár György riporterrel együtt, a mikrofon előtt ülve kommentálják a friss közéleti eseményeket.

Még talán az ő pénzét is a Fideszre költik


Egyik stúdióvendégünk szerdán Vas Nørbæk Krisztina, Dániában élő orgonaművész volt, aki Koppenhágából nézve véleményezte a magyarországi közállapotokat. Az elsőként számára érdekes hírként az említette, hogy a fővárosi választók fele szerint Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje nem a budapestiek, hanem Orbán Viktor kormányfő érdekeit szolgálja. Szerinte a kérdés csak az, hogy a polgárok ezt jónak tartják vagy nem.

Úgy érzi, a magyar emberek jó része talán úgy véli, és normálisnak is tartja, hogy ha Tarlós lesz a főpolgármester, akkor jönnek a kormánytól a fejlesztési pénzek a városnak, ellenkező esetben meg nem – ahogy arra Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség minisztere is utalt. Ez azonban, legalábbis Dániából nézve, nem normális, igazságtalan az adókból összeálló vagyont csak az egyik politikai erő érdekében felhasználni. Közös pénzről van ugyanis szó, még talán az ő, vagyis a Dániában élő polgár pénzéről is, aki az Európai Unióban fizet adót, egy olyan országban, amely jelentősen hozzájárul a szegényebb államoknak juttatott felzárkóztatási összegekhez.

Vas Nørbæk Krisztina szerint a magyaroknak érdemes lenne belegondolni, ki és hogyan költheti ez emberek pénzét.

Hangsúlyozta, Dániában nagy önállóságot élveznek az önkormányzatok, és nem zsarolja őket a kormányzat állami pénzek megvonásával. Az adókoronák elosztásáról a szolidaritás elvét is figyelembe vevő rendelkezések vannak érvényben. Ezek alapján a gazdagabb önkormányzatok támogatják a kisebb adóbevételű településeket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.