2019. szeptember 24., kedd

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2019.09.24.


...Azért ez megint egy tökéletes darab, nem? Ahogy vergődnek azok, akikkel pereskedni kell azért, hogy közérdekű, közpénzeket érintő adatokat egyáltalán méltóztassanak kiadni. Akik titkolóznak, sunnyognak, mellédumálnak, kioktatnak, információkat tartanak vissza, és folyamatosan megalázzák a munkáját végző sajtót. Ja, nem. A magyar embereket. Majd amikor megkérdezik őket – a korábbi kismillió szívatás után a portál a cikk megjelenésével egy időben kereste meg a Miniszterelnökséget, a birtokukban lévő dokumentum alapján feltett, részletes kérdéssorral; miután a vagyont kezelő MNV Zrt.-t már múlt héten megkeresték, de azok még véletlenül sem reagáltak -, válasz helyett a fenti közleményt vágják a fejükhöz az MTI-n keresztül. És az újságírói etika legalapvetőbb szabályairól lamentálnak olyanok, akiknek az újságírók a legnagyobb ellenségeik, akik lakájokat, seggnyalókat foglalkoztatnak, akiknek az a feladatuk, hogy magasztalják a kormányt, gyalázzanak mindenki mást. (A gyalázzanak mindenki mást egy újabb lehányt mérföldköve ITT éktelenkedik, a kommentáradat sem gyenge.)

Ha nem öt napja derült volna ki, hogy a hisztérikus Miniszterelnökség elveszítette a Századvéggel 2015-ben (!) kötött 6,1 milliárdos szerződéssel kapcsolatos titkolózás miatt indított pert, éppen a hvg.hu munkatársával szemben, vagyis nem sunnyoghatnak tovább az elégetett közpénzek ügyében, akkor is vérlázító lenne, hogy ilyen kocsmai stílusban rondítanak bele a sajtóba, és a fröcsögő ajvékolásba az ellenzéket is belekeverik. Mert a kampányba minden belefér. Ja, ez csak álhír, rémhír, a kormány ilyen döntést nem hozott. Nem, valóban nem. Pont ezt írták, funkcionális analfabétáim: hogy a javaslat titkos, majd ezután lesz belőle kész tény. Jut eszembe (hogy mást nem mondjak), a képviselői fizetésemelés tervéről szóló hírt is hasonló idegroham által kísérve tagadták a fideszes atyaúristenek, aztán pár hónap múlva már a számlájukon csilingelt a pluszzseton. Ezzel az újabb harácsolással is ez lesz, csak gondolom, meg akarták várni vele október 13-át, ám a fekália ezúttal is idejekorán kifolyt a küszöb alatt. Ki a hibás? Nyilván a munkáját végző újságíró.

Akinek Németh Szilárd simán belehányja az arcába, hogy őt különösebben nem érdekli a kérdés, amit a munkáját végző újságíró feltesz neki, amikor arról érdeklődik, hogy mégis hogy a túróban van az, hogy egy zsidózás és cigányozás miatt korábban a Fideszből kizárt, függetlennek álcázott figura mögé most újra teljes mellszélességgel beállnak Edelényben. Németh Szilárd Fidesz-alelnök és honvédelmi államtitkár undorodva-fintorogva húzza a pofáját, és kikéri magának, hogy őt provokálják. Vagyis akkora nagy ember ez a gasztronómiai parafenomén, hogy szerinte provokáció az, hogy őt egyáltalán újságírók kérdezni merészelik. Mert hogy jön ahhoz egy újságíró, hogy a éppen soros gazemberségről kérdezzen egy megválasztott politikust?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.