2019. szeptember 16., hétfő

"ORBÁN LENÉZI A MAGYAR NÉPET"

HÍRKLIKK
Szerző: KARDOS ERNŐ
2019.09.16.


Már az interneten árulják a rezsiutalványokat, a kilencezer forintos szelvényt már öt ezer forintért is kínálják, mások viszont licitet is kezdeményeztek. Simonovits András közgazdász szerint az egész üzletnek egyetlen nyertese Orbán Viktor.

Professzor úr, mit szól ahhoz, hogy a nyugdíjasok az interneten árulják a rezsiutalványokat?

Örülök neki, mert legalább botrány lesz az egészből.

Viszont a 9 ezer forintba kerülő utalványt 5 ezerért adják!

Persze, mert sokaknak iszonyú macerás az utalvány felhasználása. Egyébként, ha a kormánynak tényleg fontos lenne a kisnyugdíjasok sorsa, akkor ezt az összeget hozzácsapta volna a szeptember havi nyugdíjhoz és akkor semmilyen költsége nem lett volna ennek az egésznek. Ugyanis a rezsiutalvány kinyomtatása, postázása komoly pénzbe került az államnak.

Van tippje, hogy miért nem készpénzzel igyekezett a kormány segíteni?

Nyilván, csak a rezsiutalványok mellé tudták odabiggyeszteni Orbán Viktor szívhez szóló levelét a nyugdíjasoknak. Tehát annak érdekében, hogy a miniszterelnök levelét továbbíthassák még az önkormányzati választás előtt, kieszelték ezt a hihetetlen bonyolult módszert.

Professzor úr, akkor is örül a kiárusításnak, ha áron alul árusítják a rezsiutalványt, tehát ha kilenc ezer helyett már ötezerért kínálják, nem túl nagy leértékelődés ez?

Nézze, ez pusztán részletkérdés, az uzsorakamatnál is a kölcsön sokszorosát kell visszafizetni, ez a politikai irracionalitás ára. Az sem világos, hogy a miniszterelnök úr emberei mi alapján számolták ki a támogatás összegét. Mindenesetre egy nagyon szegény embernek, akik közel lakik a postához, a kilenc ezer forint nagyon nagy segítség...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.