2019. szeptember 2., hétfő

PALKOVICSÉK ÚGY SZÓRAKOZNAK AZ OKTATÁSSAL, MINT MACSKA A PAMUTGOMBOLYAGGAL. KIBOGOZHATATLANUL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TÓTH ILONA
2019.09.01.


...Ha nem volt eddig bajunk, akkor most lesz. Halmozottan. Pedig normális esetben örülnünk kellene, hogy gyerekeink, unokáink bemennek a magyar iskolákba okosodni. Ott aztán nagyon jól érzik magukat, mert sok-sok kiváló pedagógus lelkesedve és frissen pátyolgatja, nevelgeti a diákokat – méltó fizetésért, nagy szakmai megbecsüléssel. Hozzáértéssel és szabadon. Amire vágytak. Vagy már pici gyerekként vagy csak később. Mindegy is. És örül a lelkük, hogy olyan klassz és korszerű ismeretekkel engedik el a gyerekek kezét, hogy ők évtizedek múlva is emlékeznek a tanító nénire, tanító bácsira, a tanár úrra, tanárnőre. Mert iskolába járni jó volt.

De ebben az országban – hogy egészen finom legyek – pontosan az oktatás irányítóinak kellene valamilyen hosszú kurzust elvégeznie, hogy valami ragadjon rájuk a hatalom fideszes kosza mellett. Nem ragad. Itt van ez az ide-oda röpködő Palkovics László, a nemzet agytrösztje.

Egy büdös szavát nem hiszem el. Mondhat akármit a Fidesz-hadsereg kíméletlen szélhámosa. Mi a francért gondolja, hogy a CEU elzavarása és a Magyar Tudományos Akadémia kicsinálása után még van hitele egyetlen szavának is. Az már csak hab tortán, hogy az erkölcsösséget, tisztességet annyira ismeri, mint pók a Bibliát. Emlékeznek, az ákádémikus úr évekig vett fel 800 ezer forintos fizetést úgy a Magyar Tudományos Akadémiától, hogy a szerződésében meghatározott kötelezettsége ellenére nem publikált. Ez ilyen sajátos Palkovics és magyar innováció. Pénzt munka nélkül, no és előre az ifjúságért! Példaképként.

Már a nyíregyházi országos szakképzési tanévnyitón rosszul ült a lovon az innovációs és technológiai miniszter. Az alaphelyet rossz...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.