2019. szeptember 17., kedd

SALVINI MEGMUTATJA, MILYEN LENNE ORBÁN ELLENZÉKBEN - A "NÉPI KORMÁNYZÁS" BEJELENTÉSE AZ ALKOTMÁNYOS REND ELLENI TÁMADÁS OLASZORSZÁGBAN IS - SALVINI KÉSZÍTI ELŐ AZ OLASZ NER-T

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2019.09.16.


A saját magát megbuktató Matteo Salvini, a Liga vezetője, “népi kormányzást” hirdetett meg. Ez azt jelenti, hogy népszavazások sorozatával kívánja megakadályozni a kormányzást és megbuktatni a jelenlegi kormányzó pártokat. Ez kísértetiesen hasonlít arra, amikor Magyarországon még demokrácia volt, de Orbán már illegitimmé nyilvánította a törvényes kormányt és népszavazással buktatta meg. Az Alkotmánybíróság átengedett egy olyan népszavazási kezdeményezést, amiről nem lett volna szabad népszavazást kiírni.

Gyakorlatilag hasonlóra készül Salvini is, hogy minden fontos kérdésben, amiről a kormányzó többség határoz (és nyilván populista demagógiával támadható) népszavazást kezdeményez, s ezzel kíván kormányválságot előidézni. Emellett az egyre erőszakosabb utcai politizálással, ami a társadalom megfélemlítését szolgálja. Ez is emlékeztet a békemenetekre, és nem kizárt, hogy a 2006-os budapesti zavargásokhoz hasonló utcai demonstrációkat is szervez. Salvini, Orbán barátja és harcostársa, mindenki által fasisztának nevezett politikus, aki ezeket a fasiszta eszközöket használja.

Mindez jól mutatja, hogy mi történne, ha valami véletlen folytán az állandó kétharmados Fidesz-győzelemre beállított választási rendszer csődöt mondana, és Orbánt választáson legyőzné az ellenzéke (ami kizárólag csak elméleti lehetőség, mert ez a gyakorlatban nem történhet meg). Ha eljátszunk a gondolattal, hogy mi történne, ha Orbán ellenzékbe kerülne, akkor emlékezhetünk a 2006-s budapesti zavargásokra, és mostantól figyelhetjük Salvini beszédeit és akcióit. Ezek az akciók formailag lehetnek törvényesek, de a fennálló demokratikus rendszer megdöntésére, az ország megbénítására irányulnak.

Salvini mindezt egy ma még alkotmányos demokráciában teszi, amit Orbán már felszámolt. Minden stratégiailag fontos helyen az ő emberei ülnek, akik bármit megakadályozhatnak. Emellett Orbán már elhitte és elhitette, hogy a magyar nemzeti identitás az ő keresztényfasiszta rendszerével azonos, ezért minden olyan politikai hatalmat, amelyet más gyakorol, idegennek, a magyar nép identitásától eltérőnek és nemzetellenesnek állítana be. Magyarországon ő már nem politikai harcot folytat, hanem a magyarság, a nemzet harcát az idegen zsidó liberalizmussal szemben. Miközben a liberalizmus maga a demokrácia és a szabadság...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.