2019. szeptember 30., hétfő

TARLÓS, A VÉTLEN BŰNÖS

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2019.09.30.


Minden autós rémálma, hogy halálra gázol valakit. Gyereket, felnőttet, bárkit. Hiába vezetünk elővigyázatosan, tartjuk be a szabályokat, bármelyikünkkel megeshet, hogy egy gyerek, vagy felnőtt féktávolságon elénk ugrik, és esélyünk sincs, hogy elkerüljük a tragédiát. A mindig és mindenben jól informált PestSrácok szerint a Gulyás Márton fémjelezte Partizán arra készül, hogy Az ismeretken Tarlós című, háromrészesre tervezett sorozatában beszámoljon a főpolgármester negyedszázaddal ezelőtti balesetéről, amikor - a vizsgálatok szerint - vétlen sofőrként halálra gázolt egy autója elé szaladó kisgyereket.

Ha a híresztelés igaz, és Gulyás Márton Partizánja tényleg erre készül, akkor innen üzenném neki, hogy ez nem egy jó ötlet. Tarlós Istvánt ugyanis nem a 25 évvel ezelőtti balesetével kell támadni, nem egy olyan tragikus esettel, melyben ő maga vétlen volt, s ami miatt bizonyára máig kísértik az akkor történtek.

Tarlós főpolgármesternek azt kellene a szemére vetni, amiben valóban bűnös. Azt, amiről már írtunk néhányszor, de nem lehet elégszer. Hogy nem gazdája a fővárosnak, hanem csupán helytartója. Vagy, ha úgy tetszik, Orbán gazda intézője, a miniszterelnököt képviseli ezen az Orbán számáras távoli és nem túlságosan kedvelt gyarmaton. Tarlós bűne nem az, hogy negyedszázaddal ezelőtt elészaladt egy kisgyerek, hanem az, hogy hagyta az Orbán-kormány által kifosztani Budapestet. Nem szólt egy szót sem a Városliget tönkre tételekor, s hallgatott akkor is, amikor kivágták a Kossuth tér fáit...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.