2019. szeptember 2., hétfő

ÚJABB FONTOS RÉSZLETEK A REZSIUTALVÁNYRÓL - A FOLYÓSZÁMLÁSOK ISMÉT BARÁTKOZHATNAK A SÁRGA CSEKKEL

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2019.09.02.


A rezsiutalvány címleténél alacsonyabb összeget fizetők, az áram, illetve gázszámlájukat banki utalással rendezők számára is kínál megoldást a nemzeti közmű. Figyelmeztetésük szerint azonban az utalványokra ügyelni kell, pótlásuk ugyanis nem lehetséges.

Kilencezer forint értékű rezsiutalványt kap minden nyugdíjas szeptember 30-ig – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az augusztusi hosszú hévégét követően. Még az erről szóló rendelet közzétételét követően is maradtak azonban olyan részletek, amelyek bizonytalanná tették az érintetteket. Azóta kiderült, az Azénpénzem.hu értelmezése a helyes, a rezsiutalvány átruházható.

A rendeletbe egyébként meghökkentő módon belefoglalták, hogy az utalványok kézbesítését a Magyar Posta kizárólag egyszer kísérli meg. A kézbesítés eredménytelensége esetén pedig az ismételt kiküldés iránti kérelmet a Magyar Államkincstárnál kell előterjeszteni. A Posta szerencsére „pontosított”, az utalványok sikertelen kézbesítéséről értesítőt hagy, ezután 10 napig vehető át a küldemény. Ezt követően kell csak a Kincstárhoz fordulni.

Mostanra további részletek is kiderültek. A Nemzeti Közműszolgáltató (NKM) tájékoztatása szerint, ha a szokásosan fizetendő csekk alacsonyabb összegű, mint a rezsiutalvány 3000 forintos névértéke, vagy nem csekkel rendezi ügyfelük a számlát, akkor az ügyfélszolgálatuktól kérhető egyedi értékű csekk. Ezt telefonon és emailban is meg lehet tenni (nem kell tehát személyesen bemenni). A csekkel befizetett pénz a fogyasztó folyószámlájára kerül, amíg el nem fogy – ígéri a szolgáltató –, nem küldenek fizetendő számlát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.