2019. szeptember 2., hétfő

VEKERDY: FÜTTYRE INDÍTHATÓ, FEGYELMEZETT SZOLGAHADAT KÉPEZÜNK

HVG ONLINE / ÉLET+STÍLUS
Szerző: hvg.hu
2019.09.02.


A pszichológus nagyobbik fiával együtt adott interjút, ilyen még nem volt.

"Nem a világra nyitott embereket képezünk, holott évek óta tudjuk, hogy három dologra lesz szükség a jövőben: kreativitásra, kritikai érzékre és vállalkozókedvre. Ehelyett mi beszabályozott, füttyre indítható, fegyelmezett szolgahadat képezünk"

– fogalmazott a WMN.hu-nak adott interjújában Vekerdy Tamás pszichológus, aki legidősebb fiával, Vekerdy Dániellel közösen válaszolt a kérdésekre.

Vekerdy Dániel a Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnázium igazgatója. Azt mondta, fiatalabb korában egy ideig sokan Tamásnak hívták, ami félig-meddig jogos volt, mert a második neve valóban Tamás, de néhányan nem tudták megtanulni, hogy igazából Dánielnek hívják, mert „a Vekerdy az csak Tamás lehet”. "Volt olyan gimnáziumi tanárom, akit sokszor kijavítottam, de egy ponton feladtam, és azt mondtam: jó, akkor Tamás."

Vekerdy Dániel szerint az iskola jó dolog, ha arra használjuk, hogy megpróbálunk olyan légkört kialakítani, amiben a diákok tudnak bízni és kérdezni.

"Szeretem a kémiát, a biológiát, és szoktam tanítani matekot meg informatikát is, de már rég nem a tananyag a lényeg, hanem az, hogy együtt legyek a diákokkal, és beszélgessek velük."

gyis ott kell lenni összezárva, és van egy csomó időnk. Sokszor előfordult már, hogy belevágtunk egy projektbe, és a diákok végül azt a visszajelzést adták, hogy ha választható lett volna, talán el sem jönnek rá, de utólag hálásak, mert annyi mindent megtudtak magukról és a világról. Nem mindenki Greta Thunberg, nem mindenki ennyire tudatos" – tette hozzá. Vekerdy Tamás itt azt mondta, hogy "soha nem a tananyag a lényeg, ezért merő baromság az osztályozás"...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.