2019. október 12., szombat

A BEREPÜLŐ PILÓTA: KACSÓH GÁBOR, A BORKAI-ÜGY LUXEMBURGI ÜGYVÉDJE

INDEX
Szerző: BRÜCKNER GERGELY
2019.10.12.


Egyre több nagy NER-es üzletben tűnik fel ugyanaz a luxemburgi ügyvéd és adótanácsadó, a magyar származású Kacsóh Gábor. Ilyen a győri Audi-telkek eladása, egy milliárdos mélygarázsos mutyi, a Semjén-vadászatot finanszírozó vállalkozó pénzügyei, illetve a Borkai fiának egymilliós apanázst fizető cég. Kacsóh Gábor ugyan nem válaszolt megkeresésünkre, de igyekszünk bemutatni a tevékenységét.

Legyél a végtelenségig diszkrét, beszélj egy csomó nyelvet, érts a nemzetközi adótervezéshez, ne legyél finnyás, és ha kell, vállalj cégvezetést, igazgatósági tagságot mindenféle furcsa tranzakciót végző cégben azok helyett, akik inkább rejtőzködnének!

Ez a belépő feltételrendszer a globális munkaerőpiac egyik legjobban fizetett állásához, a nemzetközi bizalmi adótervezéshez. Nem kérdés, sokat is kell bele invesztálni, méregdrága iskolákban kell tanulni, kifogástalan öltönyökben kell mozogni, rengeteget kell repülni, de aki aztán a svájci, liechtensteini, luxemburgi adótanácsadó és cégjogi társaságoknál el tud helyezkedni, tényleg tud segíteni a milliárdosokon, és ezért nem is szégyell brutális összegeket számlázni.

Ilyen feladatot lát el Kacsóh Gábor, a luxemburgi Perlectus SA ügyvédje. Korábban több másik luxemburgi irodában tanulta ki a szakmát, ebben a cégben azonban már ő a főnök, a cég honlapja szerint egyetlen kollégája van, a brit Inessa Wendland. Mindketten sok izgalmas luxemburgi és magyar cégben bukkannak fel. Minderről a Válasz Online írt részletesebb beszámolót...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.