2019. október 5., szombat

A FERTŐ-TAVI KORMÁNYZATI GIGAPROJEKTRŐL BESZÉLT KOLLÉGÁNK A CIVIL RÁDIÓBAN

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: Átlátszó
2019.10.04.


Fertőrákoson bő 20 milliárd forintból akar létrehozni egy hatalmas turisztikai centrumot a kormány. A világörökségi és természetvédelmi területre tervezett beruházásról azonban sem az UNESCO-t, sem a szomszédos Ausztriát nem értesítették előre, és a helyi lakosok is hiába tiltakoznak a projekt ellen. Munkatársunk, Erdélyi Katalin a Civil Rádióban beszélgetett az ügyről a műsorvezetővel.

Augusztus közepén számoltunk be arról egy helyszíni videós riportban, hogy a magyar kormány legalább 23 milliárd forintból egy hatalmas turisztikai beruházást tervez a Világörökség részét képező Fertőrákosra, a Fertő-tó egyetlen stranddal és víziteleppel rendelkező magyarországi partszakaszára. A projektre hivatkozva lezárták a strandot, szerződést bontottak a parton dolgozó büfés és hajós vállalkozókkal, kivágtak néhány fát, viszont nem tájékoztatták a tervekről előre sem a helyi lakosságot, sem Ausztriát, sem az UNESCO-t.

Cikkünk írója, Erdélyi Katalin szeptember elején a Civil Rádió délutáni műsorában beszélgetett az ügyről Görög Mária műsorvezetővel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.