2019. október 3., csütörtök

A KÖZVAGYON NEM A TIÉD, VIKTOR

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2019.10.02.


Szívesen írna az ember másról is, mint a közelgő választásokról, azonban egyszerűen képtelenség elmenni szó nélkül amellett, amit a kormány művel az idősekkel. Nem arról van szó, hogy a rothadó egészségügyben hagyják őket kínok között meghalni. Nem is arról, hogy a minimálnyugdíjakat immár tizedik éve nem sikerült megemelniük 28 500 forintról. Nem. Most arról van szó, amit példának okáért az újpesti önkormányzat tesz segítségnyújtás címén. Ennél gusztustalanabb, szánalmasabb köpedelmet elég ritkán látni még idehaza is. Az októberi választások előtt – a szokásos módszer szerint – megpróbálják rávenni az idős választókat arra, hogy az őket ajándékokkal elhalmozó fideszes jelölt mellett tegyék le voksukat. Hogy mivel próbálkozik az újpesti városvezetés?

- 10 kg krumpli mellé
- Omnia Silk kávé (250 g)
- Lipton Earl Grey tea (25 filter)
- Virágméz (350 g)
- Hajdu fodros kocka tészta (500 g)
- Hajdu eperlevél tészta (500 g)
- Gyulai kolbász (250 g)

Erről az Újpesti Hírmondó számolt be még tegnapelőtt, ekkor derült ki az is, hogy a szavazatvásárlási kísérlet nem merül ki ennyiben. A kormánypárt ugyanis elég pénzt harácsolt össze ahhoz, hogy még egy ingyenes operett előadásra is meginvitálják az időseket. Természetesen azért, mert ők ennyire törődnek velük, nem pedig azért, mert a szavazatukra fáj a foguk. Komolyan, száraztésztával, krumplival és egy pár kolbásszal el lehet feledtetni azt, amit a kormány immár kilencedik éve tesz az idősekkel? Komolyan vannak olyanok – sajnos vannak, méghozzá nem is kevesen -, akik ezt az „ajándékcsomagot” örömmel fogadják, és majd emiatt a kormánypárti jelöltre adják le a voksukat?

Hogy ez vajon mégis miért nem tartozik a választási csalás kategóriába, azt már meg sem kérdezem, hiszen a plakátrongálás és a közpénzből finanszírozott pártkampány is belefér valamiért Magyarországon. Olyan, hogy választási csalás, kicsiny hazánkban nem létezik. Szabálysértések vannak, esetleg visszaélések, de csalás semmi esetre sem. Mint ahogy az sem számított tudtommal még bűncselekménynek sem, amikor a vidéki zsákfalvakban egyszerűen készpénzzel fizették le a nyomorban élő szavazókat. Lehetne a végtelenségig sorolni azokat az eseteket, amikor egyértelműen csalás történt, mégsem vontak senkit felelősségre. Ez ezúttal is pontosan így lesz. Hisz úgy állnak a számok, ezért hát az önkormányzat osztogat. Itt azonban a kormány még mindig nem áll meg, Orbán szintén beszállt a versenybe, és közpénzt osztogat:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.