2019. október 26., szombat

A ROTHADÓ MAGYAR JOGÁLLAM NAGYOBB DICSŐSÉGÉRE

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2019.10.26.


...Az ember, aki gyáva volt – nem Bangónéval, hanem a győriekkel, a Fidesz választóival és az egész országgal szemben – felelős, méltányos, korrekt döntést hozni, aki szembement állítólag Kövérrel és a fél állampárttal, amikor választás előtt nem léptette vissza a meztelen seggű, minden fidesztálibok szégyenét, most arról lamentál, hogy jó lenne minél hamarabb túl lenni ezen, és van pofája hozzátenni, hogy ha elbasztad, meg kell bánni, a büntetést elfogadni, majd elégtételt adni. Az ember, aki soha a büdös életben még soha nem ismerte el, hogy hibázott, hogy elbaszta (ehelyett függöny mögé bújt, Havasi válla fölött üvöltötte, hogy féknyúzzal nem áll szóba, aki a maga virtuális valóságába húzódott vissza, hogy véletlenül se lehessen szembesíteni önmagával, amikor meg ez elkerülhetetlen, akkor lábszagú dakota poénokkal és kificamodott erkölcsi alapvetésekkel takarózva alázza meg az ellenfeleit), arról prédikál, hogy mit kellene tenniük a győrieknek, miután ő gyáva volt meghozni az egyetlen döntést, amit Borkai esetében kötelezően meg kellett volna hozni. Nem most, október 13-a előtt.

Ugye ezek után nem várja el tőlem senki, hogy a meghatottságtól könnyes szemmel és hálatelt szívvel meredjek magam elé, lehetőleg az örökkévalóságig annak a képnek a láttán, amelyen Nick Vujicic keresztény motivációs tréner társaságában imádkozó pózba vágta magát őfényessége. A végtagok nélkül született ember iránti tiszteletből visszafogom magam. Ezért erről csak annyit, hogy méltatlanul megalázónak, egyenesen gyomorforgatónak tartom, amikor valaki – aki fennállása óta naponta minden cselekedetével az ellenkezőjét bizonyítja -, erkölcsös, istenfélő, keresztény emberként hirdeti magát. Miközben sokezer, sok tízezer ember nyomorúsága szárad a lelkén, meg lehet nézni az elmúlt évtized fideszes szociális és társadalompolitikáját. (Azt tudták, hogy évi 30 ezer magyar felnőtt meghal, mielőtt még nyugdíjba mehetne?) Tiszteletben tartom, hogy a rajongóinak nincsenek rá szavai, mert nekem sincsenek. Igaz, teljesen más okokból. Ha ez valóban egy komoly ország lenne, akkor ezt a színvonaltalan gazemberséget, az alázatot nevetség és gúny tárgyává tevő, ócska színházi mutatványt kikérné magának. De nem kéri ki, ahogy Borkai Zsolt meztelen polgármesteri seggét sem kérte ki magának.

És hát igen. Ahol Nick Vujicic imádkozik, ugyanott a FIFA korrupcióba belebukott, futballtól hat évre eltiltott korábbi elnöke, Sepp Blatter pezsgőzik és zabál, a kettő pedig sehogy nem áll össze jóérzésű ember fejében. Viszont a bűnözőgyanús sportvezető előtti miniszterelnöki meghajlás és forró ölelkezés legalább nem karakteridegen. Ez Orbán Viktor, és már annak is tudnék örülni, ha nem akarna folyton másnak látszani, mint ami. Úgyhogy lehet kisujjakat eltartva fintorogni a lónak a faszán, de Hadházy Ákossal mélységesen egyetértek abban, hogy igenis, keresni kell azokat a lehetőségeket, amelyek révén magát a vezért lehet nevetségessé, ne csak a kegyenceit. (Például a saját magukból helyből és nekifutásból néhány perc leforgása alatt hülyét csináló Deutsch Tamások megoldják saját erőből.) Miközben az állampárt egyre inkább bedurvul, a nagy fehér gyáva törzsfőnök varázstalanítása a cél. Kapkodjon csak a róla pontos diagnózist kiállító táblák után, nyalogassa a szája szélét, rángassa a nyakkendőjét, pislogjon zavarodottan. Ez az ember méltatlanná vált annyi mindenre, végigcsinált annyi mindent, amiről azt gondoltuk, á, ezt már biztosan nem meri (és de, merte, minden alkalommal merte!), hogy a maga meztelenségében kell megmutatni, valójában kicsoda ő.

Szóval a Fidesz nem puhul, hanem tolja a falig. Miközben a volt fideszes városvezetők kisstílű húzásokkal adják át hivatalukat, és Kocsis Máté fideszes frakcióvezető azzal döngeti a mellét, hogy a Fidesz-KDNP leköszönő budapesti kerületi polgármesterei jelentős pénzügyi többlettel, összesen mintegy 93 milliárd forinttal adták át az önkormányzatokat az utódaiknak (majd meglátjuk az elszámoltatásnál), a Polt nevű elsikáló és fideszes végrehajtó onnan folytatja, ahol október 13-a előtt abbahagyta. Súlyos testi sértés miatt (!!!) indít vizsgálatot Varjú László ellen, ezért ebben az ügyben is mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezte. A rothadó magyar jogállam nagyobb dicsőségére Polt hivatala úgy látja, hogy Varju a súlyos testi sértést az őt földre tipró, karját, lábát rángató MTVA-s verőemberek ellen leginkább azzal követte el, hogy megfogta egyikük vádliját. Jó, akkor Hadházyt idézem újfent:

Csodálkozom, hogy Polt meg merte tenni: Varjú Lászlót megvádolja súlyos testi sértéssel azért, mert az MTVA smasszereivel szemben védekezett. Csodálkozni fogok, ha hagyjuk ezt!

Én nem fogok csodálkozni különösebben, viszont nem csak az a súlyos ebben, hogy ha bármilyen irányból nézzük meg a dulakodásról készült felvételeket Varju egyszerűen képtelen lett volna sérülést okozni bárkinek, hanem az is, hogy elvileg azok a keretlegények még jogtalanul is pakolták ki az ellenzéki képviselőket az MTVA épületéből. Nem tudom, hogy hagyjuk-e, de rajtuk nem fog múlni Varju kicsinálása. Sem. Nem csak Varju Lászlót nézik hülyének, hanem az egész országot, hát hiszen ott vannak a felvételek, de ők az ellenkezőjét állítják, az a hülye, aki nem azt látja, amit ők. Ezek után nem csodálkozom, hogy a legdörzsöltebb londoni ügyvédekkel próbálnak nyomást gyakorolni a Magyarországról kritikusan író nemzetközi lapokra. Már nincs idő csodálkozni, drága emberek! Közel tíz évnyi csodálkozás már így is akkora luxus volt, amit nem engedhettünk volna meg magunknak. Innen folytatjuk, köszönöm a figyelmet, jó hétvégét mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.