2019. október 15., kedd

BORKAI ÜGYE EZZEL ALIGHA ZÁRULT LE

INDEX
Szerző: DULL SZABOLCS
2019.10.15.


A választás előtt még alapvetően magánügynek tartották a fideszesek Borkai Zsolt adriai jachtos utazását és szexvideóját, most viszont már többen is őt teszik felelőssé több polgármesteri szék elvesztéséért. Megjelent a fideszes közbeszédben a Borkai-faktor kifejezés. A győri polgármester hétfőn a Fidesz vezetésével egyeztetett, majd kedden bejelentette távozását a pártból. De Győr éléről nem távozik, a Fidesszel akarja tovább vezetni. A nyitott kérdéseket továbbra sem válaszolta meg, így messze nincs vége az ügyének.

A választás előtti napokban elmaradt, ám hétfőn a legfontosabb kérdéssé vált a Fidesz számára: kezelni a Borkai-ügyet. Borkai Zsolt győri polgármester kampányhajrában nyilvánosságra került szexvideója ugyanis pár nap alatt végigsöpört az országon, és minden bizonnyal a választásra is kifejtette hatását.

A hatás márpedig a Fidesz számára nyilvánvalóan kellemetlen. A Fidesz egész pontosan ott tart, hogy bár választás előtt alig beszéltek róla – több fideszes mellett Novák Katalin alelnök is alapvetően magánügynek nevezte, Tarlós István sürgette egyedül a lemondását –, de most már Borkait teszi fő felelőssé a választási szereplésért. A magánügyből tehát egy csapásra elég fontos közügy lett a fideszes univerzumban.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden azt mondta, hogy a Borkai-botrány következtében legalább három, de talán öt budapesti kerületet is elvesztett a Fidesz, és több nagyvárost is. A kormányközeli médiumokban pedig már bevezették a Borkai-faktor kifejezést, amellyel a Fidesz számára kedvezőtlen eredményeket magyarázzák...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.