2019. október 6., vasárnap

DÖNTÖTTEK AZ EMBEREK: EURÓPAI SZINTŰ EGÉSZSÉGÜGYET AKARNAK!

HÍRKLIKK
Szerző: UJHELYI ISTVÁN
2019.10.06.


Alig pár hete hirdettem csak meg az uniós források felhasználásáról szóló internetes párbeszédet, máris többezer vélemény érkezett a képviselői oldalamon elérhető konzultációra. Bár a javaslatok begyűjtését tovább folytatom, a beérkezett javaslatokból már most világos és egyértelmű: a magyar emberek döntő többsége – ha maguk dönthetnének, akkor – leginkább az egészségügyi szolgáltatások fejlesztésére és a betegbiztonságra fordítanák az uniós támogatásokat.

Az Európai Parlament és az egészségügyi területtel foglalkozó szakbizottság tagjaként kötelességem megfelelni ennek az elvárásnak, ezért a következő időszakban kiemelt vállalásom, hogy az újonnan felálló Európai Bizottsággal együttműködve megharcolok azért, hogy az Unióban létrehozzunk egy olyan egészségügyi minimumszolgáltatási szintet, amelynek garantálása minden tagállamban kötelező.

Azok az országok pedig, amelyek gazdasági hátrányok vagy épp az aktuális kormányzat nemtörődömsége miatt erre nem képesek, azok célzott forrásokat kaphassanak a betegbiztonságot garantáló egészségügyi szolgáltatás minimális szintjének eléréshez...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.